NBA

NBA pronašla novu alternativu za utakmice dok traje prekid zbog koronavirusa

NBA pronašla novu alternativu za utakmice dok traje prekid zbog koronavirusa
Foto: Getty Images

TVORNICA novca zvana NBA teško se nosi s prekidom natjecanja zbog pandemije koronavirusa te na razne načine pokušava nadomjestiti utakmice drugim sadržajima.

Osim turnira u videoigri NBA 2K20 za svoje zvijezde, koji je počeo prošlog vikenda, u planu je natjecanje u popularnoj igri s uličnih igrališta, u kojem bi sudjelovali košarkaši u izolaciji.

NBA i ESPN usuglašavaju detalje o prijenosima H.O.R.S.E.-a, igre u kojoj bi, pretpostavlja se, sudjelovali igrači koji imaju dvoranu ili barem koš u vlastitim domovima.

H.O.R.S.E. je igra u kojoj sudjeluje dva ili više igrača. Prvi igrač šutira s bilo koje pozicije na terenu, a šut može otežati tako da ga izvede iznad glave, od poda, kroz noge, zatvorenih očiju ili na bilo koji drugi način kojim bi ga zakomplicirao, a ostali ga moraju ponoviti. Oni koji ne uspiju, dobiju jedno slovo, a kad ih sakupe svih pet i postanu "konji", ispadaju iz igre.

O toj igri u NBA ligi su razmišljali i kao o dodatnoj atrakciji na All-Star vikendu u veljači, ali su odustali od te ideje. No sad, kad drugih opcija nema, ideja se ponovno aktualizirala i samo je pitanje vremena kad će se razraditi detalji i započeti natjecanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara