NBA zvijezde u školici kod FIBA-inih sudaca

NBA zvijezde u školici kod FIBA-inih sudaca

REPREZENTACIJI SAD-a koja se priprema za prvenstvo Južne i Sjeverne Amerike, savez je naručio dva školska sata predavanja o FIBA-inim sudački kriterijima.

U Las Vegasu, mjestu održavanja turnira koji je ujedno i kvalifikacijski filter za OI u Pekingu, novi su Dream Team posjetili prekaljeni suci u FIBA-inim natjecanjima: Grk Nikos Zarlanos i Novozelanđanin Terry Moore.

Kobe Bryant, Jason Kidd i ostale zvijezde pozorno su poslušali izlaganje o razlici u pravilima igre i sudačkim kriterijima između NBA i košarke pod kapom FIBA-e. Ideja je bila pripremiti igrače na opasnosti od pretjeranoga fizičkog kontakta, koji se u NBA-u dopušta u znatno jačem intenzitetu, a poseban naglasak stavljen je na jedan detalj. FIBA, za razliku od NBA, dopušta obrambeni kontakt šakom i podlakticom u središnji dio tijela. U NBA-u je to strogo zabranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Momci koji su ranije nastupali na internacionalnim turnirima upozoravali su me kako se teško prilagoditi tom detalju. Drugi su nas u tom segmentu napadački ograničavali, a mi nismo činili isto iz navike. Probat ćemo se prilagoditi", izjavio je Kobe Bryant.

Košarkaško prvenstvo obiju Amerika počinje u srijedu. Finalisti će izravno na OI, dok će plasirani od trećega do petog mjesta na dodatne predolimpijske kvalifikacije.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara