"Ne dajmo se zavarati, Hrvati su najjači kad je najteže"

"Ne dajmo se zavarati, Hrvati su najjači kad je najteže"

ŠTO SMO bliže ljetu, nogomet postaje sve žešća tema svjetskih medija. Čak i u zabačenim dijelovima svijeta kalkulira se o ishodima skupina SP-a, proučavaju se prednosti i nedostaci određenih momčadi. Govoreći o Hrvatskoj, nema onoga tko neće naglasiti sjajne rezultate naše reprezentacije tijekom kvalifikacija.

Čak su i Brazilci, barem prema pisanju njihovih medija, u strahu od hrvatske obrane i "dišpeta". Najnoviji tekst o našoj nacionalnoj selekciji pronašli smo na stranicama Soccerwaya, koji Hrvatsku smatra realnim favoritom za prolaz u drugi krug.

"Malo je tko pokraj jake Švedske vidio Hrvate na prvom mjestu u skupini. Šveđani su platili u obje međusobne utakmice." - stoji u tekstu.

Zlatko Kranjčar, sukladno rezultatima, osoba je koju poznavatelji najvažnije sporedne stvari na svijetu itetako poštuju.

"Čim je preuzeo kormilo hrvatske reprezentacije, nekadašnji proslavljeni nogometaš Zlatko Kranjčar od svojih igrača tražio je maksimum. Danas će se isti oni koji su tijekom kvalifikacija sumnjali u Hrvate kladiti na njihov prolaz u skupini F Svjetskog prvenstva. Uz Brazil, Hrvatska ima najveće šanse za takav uspjeh." - piše Soccerway.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihova obrana izuzetno je čvrsta, gotovo besprijekorna, o čemu najbolje svjedoči podatak kako su tijekom kvalifikacijskog ciklusa primili samo pet golova. U čak šest susreta uspjeli su sačuvati praznu mrežu. O formi hrvatske obrane, koju predvodi kapetan Niko Kovač, uvelike će ovisiti uspjeh na Mundijalu. Od četvorice iz zadnje linije tražit će se najveća moguća razina fizičke spreme." - piše portal.

Ostali smo pomalo iznenađeni uvidjevši da se u tekstu ne spominje ime Nike Kranjčara, kojeg su Brazilci odavna preimenovali u hrvatskog Zidanea. No, složit ćete se da našu reprezentaciju ipak predvode dvojica veličanstvenih, uostalom, složio se s time čitav svijet.

"Darijo Srna i Dado Pršo standardni su igrači svojih inozemnih klubova, vođe i vrsni strijelci. Uz njih izbornik Kranjčar može računati i na napadače Boška Balabana te Ivana Klasnića, kojima golovi također nisu nepoznanica." - navodi se dalje u tekstu.

"Taktika Hrvata temeljit će se na distanciranju protivnika, pogotovo što se tiče suseta s Japanom i Australjom. Te su utakmice za njih velika šansa, dok će zadržavanje peterostrukih svjetskih prvaka dalje od svog šesnaesterca Hrvatima predstavljati golem izazov." - piše Soccerway.

"Ukoliko prođu skupinu, Hrvati će vjerojatno za protivnika dobiti pobjednika skupine E,  što s obzirom na momčadi te skupine, neće biti nimalo lagan zadatak. No, ne dajmo se zavarati, Hrvati su najjači kad je najteže. Na krilima svoje obrane težit će uspjehu koji su zabilježili u Francuskoj 1998. godine." - zaključuje se u tekstu.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara