"Ne idemo na jugozapad Poljuda jer nismo Delije, Grobari ili Boysi"

Foto: Nikola Vilić/Cropix

NAVIJAČI Splita tražili su od Hajduka da u derbiju na Poljudu ne budu u kavezu na jugozapadu gdje su smješteni gostujući navijači jer se tako ne osjećaju. Hajduk im je na to uručio odbijenicu na što su Crveni đavoli odgovorili da na utakmicu neće ići organizirano. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ovim priopćenjem za javnost ponajprije želimo iskazati žaljenje što HNK Hajduk nije prihvatio naše argumente za smještaj naših članova na jugoistočnoj tribini Gradskog stadiona na Poljudu. Budući da je već u javnosti poznat naš stav da ne želimo navijati s jugozapadne tribine, na kojoj su nekada bili smješteni pripadnici navijačkih skupina poput beogradskih Delija i Grobara ili danas BBB-ovaca, odlukom Upravnog odbora Udruge navijača Radničkog nogometnog kluba Split - "Crveni đavoli" neće biti organiziranog dolaska na poljudski stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dopisu koji je HNK Hajduk uputio nama posredstvom RNK Split stoji objašnjenje da su izvršili sve nužne organizacijske pretpostavke za smještaj naših navijača na jugozapad i da se više nisu u mogućnosti ni tehnički ni organizacijski izići u susret našoj zamolbi za odobravanje smještaja naših navijača na jugoistočnoj tribini Gradskog stadiona u Poljudu, iako smo mi dopis Hajduku uputili još u ponedjeljak, bili su neobično ažurni. Nažalost, odnosi između dva splitska prvoligaša bespotrebno i bezrazložno se reflektiraju na navijače koji nemaju veze s odlukama uprava svojih klubova.

Treba respektirati činjenicu da RNK Split nije bio na velikoj pozornici pola stoljeća i de facto jedini (prvoligaški) klub u Splitu je bio Hajduk pa je tako velika većina naših starijih članova uz utakmice RNK Split u nižim ligama pratila i utakmice Hajduka još u bivšoj državi i to najčešće na sjevernoj tribini. Parolom na prvom gradskom derbiju nakon 49 godina "Sve splitsko nama je blisko" puno toga je rečeno", stoji u priopćenju Crvenih đavola.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara