"Ne može Cernat imati 40 puta veću plaću od suigrača, a ne igrati barem tri puta bolje"

NOVO kormilo, stari problemi; kratka je rečenica koja opisuje stanje na Poljudu. Pred Ikom Buljanom i Goranom Vučevićem težak je posao kako reanimirati splitski klub, a svakim danom popis imena koja odlaze je sve duži, onaj na kojemu su dolasci za sada je potpuno prazan.

Nakon jučerašnjih izjava novog sportskog direktora neke su stvari mnogo jasnije, iako se i dalje ne zna gdje će karijeru nastaviti ključni Hajdukovi nogometaši: Rukavina, Cernat, Kalinić...

Prema informacijama koje su procurile u javnost Rukavina i Čop bi Hajduk trebali napustiti zajedno, a takve teze potvrdio je i Buljan iako nije htio decidirano reći da je Dinamo njihova sljedeća destinacija: "Koliko znam Rukavina i Čop su u istom paketu odlaska", rekao je novinarima i potvrdio kako Čop najvjerojatnije neće potpisati profesionalni ugovor.

Dinamo pomaže Hajduku da se riješi Šoše?

Prema pričama koje već nekoliko dana kolaju novinarskim krugovima, Hajduk će prodati svoja dva nogometaša Dinamu, ne bi li napokon isplatio menadžera Sinišu Šošu koji je posljednjih godina pustio čvrsto korijenje na Poljudu. Osim toga, novoj upravi je pod hitno potreban novac za novi Cernatov ugovor bez kojeg bi Hajduk potpuno obezglavljen krenuo u sljedeću sezonu, koja se najavljuje kao pomak prema naprijed.

Baš vezano uz Rumunja i njegov status Buljan je jučer ponovno rekao nešto znakovito. Osim što je naglasio da se u sljedećim godinama neće izdvajati mnogo novca za skupa pojačanja, novi se direktor osvrnuo na balans plaća u svlačionici.

"Nećemo ludovati s novcem. Smatram da se tako ne bi trebalo ponašati niti da imamo novca."

"Andrić je nužan Hajduku, jer uvijek daje svom maksimum. Cernat je također vrlo bitan i potreban, jer nemamo takvog organizatora igre. No, moramo misliti i na nekakav balans u svlačionici. Nije pošteno da netko zarađuje 40 puta više nego drugi, a da ujedno nije i tri puta bolji", kazao je Buljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Znakovita izjava sportskog direktora mogla bi se protumačiti kao nespremnost Hajduka da za potentnog Rumunja izdvoji količinu novca koji on trenutačno objektivno vrijedi. No, ukoliko i Cernat napusti tonući "bili brod", sasvim je nejasno na kojim temeljima Vučević misli graditi momčad za sljedeću sezonu.

"Nećemo dopustiti da nas netko ucjenjuje"

Na današnjoj press konferenciji glavna tema su ponovno bili: Rukavina, Cernat i mladi Čop.

"Hajduk nije na prosjačkom štapu da nemamo novca za pojačanja, ali moramo biti realni. Ne baratamo tolikim novcima da možemo otputovati u Argentinu i kupiti nekog standardnog igrala. Nećemo dozvoliti da nas netko ucjenjuje", rekao je Buljan.

Pod ucjenjivanje Buljan je najvjerojatnije mislio na mlade nade koje još nisu potpisale profesionalne ugovore. Riječ je naravno o Maloči i Čopu.

"Ako netko želi potpisati ugovor nema problema, ali ako ne želi mi nećemo forsirati. U slučaju odlaska taj mora platiti odštete prema propisima. "

Novi je sportski direktor još jednom potvrdio da nema više nade za ostanak Ante Rukavine, kao i da Hajduk još uvijek pregovara sa Cernatom oko otkupa njegovog ugovora.

"Mislim da više nema šanse za tako nešto. u pregovorima smo oko otkupa, a taj dio je preuzelo čelništvo na svoja leđa."

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara