"Ne plačite nad Francuzima, nisu to zaslužili"

Tekst: S.T.
Foto: Le Figaro, L'Equpe

FRANCUSKI mediji dan nakon debakla na Svjetskom prvenstvu nemilice deru izbornika Raymonda Domenecha i reprezentaciju. Nakon poraza od Meksika Francuzi su šanse za prolazak skupine sveli na teoretske šanse. U zadnjem kolu moraju svladati JAR, a pri tom Urugvaj treba izgubiti od Meksika. I ni tom im nije dovoljno, pri tom moraju nadoknaditi gol razliku budući da trenutno imaju -2, a Urugvaj +3.

"Varalice", "Jadno!", "Debakl", "Sramota", "Šteta", vrišti s naslovnica francuskih medija.

"Reprezentacija se može spremiti za povratak kući, još prije utakmice s JAR-om. Francuska je bila jedna od nepoznanica prvenstva. Stranci su pitali hoće li ovo prvenstvo biti ponavljanje 2006. ili još jedan debakl kao 2002. Pokazalo se da je druga opcija ispravna", piše Le Monde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar L'Equipea je poručio: "Jutro nakon, Francuska razmišlja o ruševinama nogometne reprezentacije. Možda će netko pustiti nekoliko suza, ali nemojte - ovi igrači koji ništa ne mogu napraviti to ne zaslužuju."

U sličnom je tonu i tekst na France Soiru: "Raymond Domenech je dokazani gubitnik. Slaba u obrani i nemaštovita u napadu, Francuska je jadna", navode u France Soiru.

"Domenech je računao da će na račun obrane izgurati svjetsko, ali je pogriješio", piše Le Parisian u tekstu "Francuska ponižena od Meksika."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara