PREMIERLEAGUE

"Ne znam gdje sam pokupio virus, nisam ni izlazio iz kuće, ali osjećam se sjajno"

"Ne znam gdje sam pokupio virus, nisam ni izlazio iz kuće, ali osjećam se sjajno"
Foto: Getty Images

PRVA serija testova na koronavirus među igračima i članovima stožera premierligaša donijela je šest pozitivnih rezultata u tri kluba.

Jedan od zaraženih je pomoćni trener Burnleyja Ian Woan, tri su pozitivna testa stigla iz Watforda, a dva iz neimenovanog kluba. Watfordov branič Adrian Mariappa sam se oglasio i otkrio da je on jedan od zaraženih, ali tvrdi da nema pojma kako je pokupio virus i da ne osjeća nikakve simptome.

Preostale dvije pozitivne osobe iz Watforda su članovi stožera.

"Bilo je to za mene veliko iznenađenje jer skoro uopće nisam izlazio iz kuće. Osim povremenog vježbanja i šetnje s djecom, uglavnom sam bio kod kuće, školovao djecu i održavao formu. Živim vrlo mirno, ne partijam ni ne izlazim pa stvarno ne znam kako sam ga pokupio", rekao je Mariappa za Telegraph.

"Nemam nikakve simptome i sjajno se osjećam. Zastrašujuće je da se možeš osjećati apsolutno dobro, praktički ne izlaziti iz kuće i svejedno dobiti virus. Da se nisam vratio treninzima i bio testiran, ne bih ni znao da imam virus i normalno bih se ponašao", rekao je Jamajčanin, koji mora u sedmodnevnu izolaciju, baš kao i ostala petorica zaraženih.

U Premier ligi je procesuirano 748 testova u 19 klubova, a još se čekaju rezultati iz Norwich Cityja, u kojem je testiranje obavljeno u utorak, kad su klubovi krenuli s beskontaktnim treninzima.

Još i prije nego što je objavljeno da su u Watfordu trojica zaraženih, kapetan Troy Deeney rekao je da se ne namjerava vraćati treninzima u klubu iz straha od zaraze te je odlučio i dalje raditi po individualnom programu kod kuće, a njegov primjer slijedili su i neki suigrači.

"Moj sin ima pet mjeseci i poteškoće s disanjem. Ne želim se vratiti s treninga i dodatno ga ugroziti", objasnio je Deeney.

Premier liga prekinuta je 13. ožujka, a prema sadašnjim planovima, nastavak se očekuje 12. lipnja. Do kraja sezone trebaju se odigrati još 92 utakmice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara