"Neambiciozni" predsjednik Maleš: Trofejniji smo od Dinama, nismo klub za drugo mjesto

"Neambiciozni" predsjednik Maleš: Trofejniji smo od Dinama, nismo klub za drugo mjesto

Foto: Joško Ponos/Cropix

NA POLJUDU je predstavljena nova uprava Hajduka koji je izabrana prije dva dana. Hrvoje Maleš je najmlađi predsjednik u povijesti kluba, Pavle Ciccarelli je novi šef marketinga, a Milo Nižetić novi šef struke.

Prvi je dobio riječ Maleš koji je na razgovoru s povjerenstvom rekao kako nema velikih ambicija i da mu je dovoljno što je mogao stisnuti ruku ljudima kao što su Šime Luketin.

"Mislim da program nije jedina stvar zbog koje sam dobio povjerenje povjerenstva, moja dosadašnja karijera je pridonijela povjerenju. Zalagat ćemo se za provođenje programa koji nije moj već zajednički i koji će biti upotpunjen marketinškim i stručnim dijelom. Radit ćemo odgovorno i časno za Veliki Hajduk", rekao je 32-godišnji Maleš.

Zatim nekoliko riječi o novinama u klubu.

"Zaposlenicima ćemo prezentirati novi pravilnik. Uvest ćemo kontrolu odlazaka i dolazak na posao, imat ćemo kartice koje ćemo provlačiti. Obavit ćemo kontrolu poslovanja, javnim natječajima će se vršiti nabavke i za svaku kunu će se morati znati gdje odlazi."

Neizbježno pitanje bio je zagrebački rival.

"Još smo uvijek trofejniji i slavniji od Dinama. Zalagat ću se za iste uvjete za sve. Kao navijač sam trpio nepravdu, a sad mogu to ispraviti. Treba nam dobar Dinamo, ali nećemo dozvoliti da nas bilo tko smatra klubom za drugo mjesto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maleš je u programu najavio maksimalnu plaću igrača od 100 tisuća eura.

"To je prijedlog po kojem će se stimulirati dobar rezultat. Samo igrač koji ne vjeruje u sebe neće pristati na stimulativni princip ugovora. Ugovori nekim igračima možda trenutno jesu veći od onoga što ću predložiti kao maksimalnu plaću, ali ako rezultati budu dobri, onda i nagrade mogu biti veće", zaključio je Maleš.

Cicarelliju ovo nije prvi mandat na Poljudu.

"Moja funkcija se nastavlja gdje sam stao 2009. godine kad sam vodio marketing Hajduka, jasno, sada uz proširene ovlasti. Marketing do sada nije bio iskorišten, to je od ovog trenutka moja odgovornost, uložit ću maksimalan napor", je Cicarelli.

Nižetić je najavio povratak korijenima Dalmacije.

"Privelegija je biti na ovom mjestu. Cijelo svoje znanje ću usmjeriti prema rezultatima na terenu. Svjestan sam da nemamo pravo računati na strpljenje, floskule od 100 dana mira bacaju prašinu u oči. Svjestan sam i odgovornosti, ali sam uvjeren u uspjeh. Moramo se vratiti korijenima Dalmacije, juga... Publiku dovesti na stadion i gledati pravog Hajduka", rekao je Nižetić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara