Neizvjesnost na Maksimiru: Hoće li Gradska skupština zaustaviti privatizaciju Dinama?

Neizvjesnost na Maksimiru: Hoće li Gradska skupština zaustaviti privatizaciju Dinama?

Foto: Davor Višnjić, Marko Lukunić/PIXSELL

NIJE prihvaćen prijedlog udruge "Dinamo - to smo mi" da se Gradska skupština protivi preoblikovanju GNK Dinamo u sportsko dioničko društvo prije nego što se u toj udruzi provedu transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima.

"Gradska skupština Grada Zagreba protivi se preoblikovanju sportske udruge GNK Dinamo Zagreb u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima", jedina je rečenica u prijedlogu zaključka o preoblikovanju Dinama, koji danas nije dobio podršku.

Prijedlog Udruge "Dinamo - to smo mi" odbijen je na sjednici odbora za obrazovanje i sport s dva glasa za i tri suzdržana.


 
Na odbor su stigli i predstavnici Dinama.

Udruga "Dinamo - to smo mi" nakon sjednice odbora oglasila se priopćenjem koje prenosimo u cjelosti: 

"ODBOR ZA OBRAZOVANJE I SPORT ŽELI IZMJENU ZAKLJUČKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nastavno na glasanje s dva glasa ZA i tri suzdržana na zasjedanju Odbora za obrazovanje i sport Gradske skupštine Grada Zagreba s 1. točkom dnevnog reda pod nazivom Prijedlog zaključka Građanski nogometni klub "Dinamo", a s obzirom na netočne navode kojima barataju mediji i pojedinci, obavještavamo kako je jedina posljedica ta da će isti biti izmijenjen prije zasjedanja Gradske Skupštine 24.5.

Podsjećamo, Zaključak je na poticaj Udruge 'Dinamo to smo mi' predložio gradski vijećnik Krešimir Kartelo, a na dnevni red stavio ga je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić. Jedina sporna stvar danas bio je kraj rečenice i prijedlog Zaključka koji će ići na doradu prije glasanja na Skupštini 24.5., a svi navijači Dinama će o Zaključku koji ide na glasanje i daljnjim akcijama biti na vrijeme obaviješteni. Pozivamo sve zastupnike da o ovom pitanju 22.5. prije izvanredne skupštine u prostorijama Gradske skupštine Grada Zagreba donesu zajednički zaključak koji će ići na glasanje."

"Tri člana odbora izjasnili su se suzdržanima, a dva su bili za. Vrijedi istaknuti kako ni predstavnica stranke Milana Bandića nije odbila ovaj prijedlog. Zajednički zaključak ovog odbora je taj da se treba doraditi sporna rečenica i da predlagatelji trebaju biti svi klubovi zastupnika i slobodni zastupnici. Mi kao izvorni predlagatelji i pokretači priče oko zaustavljanja privatizacije Dinama pozvat ćemo sve predstavnike klubova zastupnika na sastanak gdje će se prilagoditi sporna rečenica. Tražit ćemo da prijedlog potpišu svi klubovi kako je i najavljeno. Osobno me iznenadila rečenica predstavnika Dinama gospodina Rožića koji je u jednom trenutku rekao da će odustati od privatizacije, ako im to naloži gradska skupština, a nešto ranije da Skupština o tome ne može odlučiti. Mislim da to dovoljno govori o samom procesu privatizacije i odnosa unutar Dinama", Izjavio je predsjednik udruge Dinamo to smo mi, Juraj Čošić.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?