Neka drhti Predziđe kršćanstva: Nakon Sulejmana Veličanstvenog, dolazi Fatih Neustrašivi!

"HRVATSKA je možda trenutno jedina reprezentacija sa tri pobjede u skupini, ali mi smo jedini na Euru koji su ne jednom, nego dva puta iz gola zaostatka došli do pobjede", hrabri se turski izbornik pred četvrtfinalni okršaj sa Hrvatima.

Turski mediji su se nakon (po njihovom viđenju) loše predstave protiv Portugala obrušili na igrače i izbornika, ali su poslije pobjede nad Švicarskom, izborene u vaterpolskim uvjetima, krenuli vodopadi hvalospjeva.

Razjareni novinari su potom već oštrili pera tijekom prvih pet šestina utakmice sa Česima i dva gola zaostatka, spremni da ih zabiju u Terimovo debelo meso, ali je uslijedilo 15 minuta turskog uragana koji je sa tri gola pomeo Čehe.

"Žao mi je što ste sve pripremljeno za izvještaj sa utakmice morali izbrisati, ali morate me shvatiti, za čuda je potrebno neko vrijeme", likovao je karizmatični i zlatnim nakitom optočeni turski "Imparator" poslije nevjerojatnog preokreta za pobjedu 3:2 nad Česima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako mislite da je naš naslov neukusan ili neprikladan, razmislite dvaput, jer turske novine su opijene trijumfom i slavljenjem igrača i izbornika zbog plasmana u bečko četvrtfinale redom radili usporedbe sa neuspješnim pokušajima Otomanskog carstva da u 16. stoljeću osvoji Beč.

Ambiciozni Terim je bez oklijevanja poručio kako ga protiv Hrvatske zanima samo pobjeda: "Hrvatska je dobra momčad i to su dokazali pobjedom nad Njemačkom, ali dobri smo i mi i svakim idućim danom ćemo biti još bolji".

"Idemo u Beč sa namjerom da tamo i ostanemo. Sada je došlo vrijeme da pobjednik uzme sve. Cijenimo sve momčadi, ali se ne bojimo nikoga, pa ni Hrvatske", poručio je na kraju Fatih Terim.

Z.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara