Nema navijačkih nereda - privedena samo dva navijača

Nema navijačkih nereda -  privedena samo dva navijača

PRIJE, za vrijeme i netom nakon utakmice stanje u Zagrebu bilo je vrlo mirno. Dinamovi navijači, vjerojatno, uvjereni u pobjedu svog kluba nisu divljali, a slovenskih je bilo vrlo malo.

Do 22.30 sata u Zagrebu nisu zabilježeni nikakvi navijački sukobi, niti bilo kakvi drugi neredi, a kako doznajemo od policije s Bregane su vraćena četiri slovenska navijača.

Iako je prvotna informacija glasila da u Zagreb dolaze dva autobusa slovenskih navijača, iz PU zagrebačke doznajemo kako su stigla 3 autobusa s ukupno 100-njak navijača Domžala. No, nisu svi pripadnici njihove navijačke skupine, već se dijelom radi i ljudima za koje je rezervirana VIP loža u Maksimiru.

S graničnog prijelaza Bregana vraćena su natrag u Sloveniju četiri slovenska navijača, trojica jer su bili u alkoholiziranom stanju, a jedan jer kod sebe nije imao osobne dokumente.

PU zagrebačka privela je i jednog navijača Dinama jer je bio u alkoholiziranom stanju, i to prije utakmice. Nakon utakmice iz policije smo doznali kako je priveden još samo jedan navijač, i to slovenski također zbog alkohola.

I dok su Slovenci prilikom igranja prvog susreta u Domžalama doveli jako osiguranje, večeras u Zagrebu, što nas je izuzetno začudilo, ono nije bilo potrebno. Barem ako je suditi prema informacijama od policije u 22.30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, utakmica u Domžalama ocijenjena je utakmicom visokog rizika, pa su čak i akreditirani hrvatski novinari morali biti na popisu na slovenskoj granici kako bi mogli ući u Sloveniju. Granicu su mogli proći samo navijači koji su kod sebe imali karte za utakmicu, a karte se moglo kupiti uz predočenje osobne iskaznice. Slovenski su granični policajci desetak navijača vratili u Hrvatsku. Autobuse s Bad Blue Boysima pratila je slovenska policija do stadiona i nakon završetka utakmice do granice, a u okolici Ljubljane bile su nakon utakmice zatvorene sve benzinske pumpe kako se nitko na njima ne bi mogao zaustavljati. Koliko su se Slovenci bojali hrvatskih navijača svjedoči i činjenica da su neke trgovine u blizini stadiona bile zatvorene na dan odigravanja utakmice.

Neupućeni bi mogli prigovoriti na pretjeranu prisutnost i brojnost policije u Domžalama prije, tijekom i nakon prve utakmice 2. pretkola LP, ali se mora priznati da su oni svojim prisustvom i čuvanjem mnoge automobile spasili od oštećenja, a pojedince i od napada, jer na ulazu u slovenski gradić je policija formirala male konvoje od nekoliko vozila koje je pod pratnjom sprovodila na čuvani parking oko stadiona.

To znači, da ste bez bojazni od oštećenja ili uništenja zbog toga što vam automobil ima Dinamova obilježja ili hrvatske tablice, vozilo mogli ostaviti na ulicama kod stadiona, koje su slovenski specijalci čuvali i sat vremena nakon utakmice.

Naravno da tolike mjere osiguranja nisu bile potrebne danas jer je iz Slovenije došlo malo navijača, no kako će proći noć tek ćemo vidjeti.

A.H.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara