"Neprelazni" Zorko: Ako Split neće, igrat će se u Hrvatskoj

Foto: Goran Mehkek/Cropix

MEĐU najvećim živućim sofistima, mnogi se ne mogu mjeriti sa Zorislavom Srebrićem. Glavni tajnik HNS-a besprijekorno ispunjava kriterije velikih govornika, nogometnim riječnikom, često je neprelazan. Posebno u analizi odnosa hrvatske reprezentacije i Splita. Bilo da se radi o gradskoj upravi, ili o pulsu navijača, koje se u Splitu itekako pita. Proteklih dana, pita ih se za "gostovanje" reprezentacije u Splitu 3. lipnja, u prvoj najbitnijoj utakmici nastavka kvalifikacij za Euro.

"Ne bojimo se reakcije splitske publike!", odlučan je Srebrić koji sutra putuje u Split na pregovore s predstavnicima Grada i Hajduka.

Dogradonačelnica je proteklih dana prilično glasna; zahtijeva da HNS sponzorira tzv. gostovanje reprezentacije u Splitu te još jednu dodatnu utakmicu. Zorko je gradonačelnikovoj seki dao po prstima.

"U svijetu je praksa da se grad i klub bore da reprezentacija igra u njihovom gradu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Osobe koje ulaze u područje nogometa nisu mogle imati uvid u apsekte ugovora do sada potpisivanih, stoga je normalno da ne znaju neke stvari. Iskustvo je ključ. Reći ću samo da gradovi niti do sada nisu snosili troškove nastupa reprezentacije, već je to na HNS-u i klubu. U svijetu je praksa da se grad i klub bore da reprezentacija igra u njihovom gradu, to je logično s obzirom na promet koji nastane kroz četiri dana programa, s odlascima i dolascima. Valjda ćemo to nekada i kod nas doživjeti. Kada bude dolazila primjerice Francuska, svi će se otimati"

"I ukoliko bi se dogodilo da Split ne bi prihvatio dogovor, igrat će se u Hrvatskoj", poentirao je Srebrić i pohvalio zapanjujuće brzu reakciju Osječana, ali i Zagrepčana koji bi platili za dolazak reprezentacije.

"Ljudi, ajmo popraviti stvari i nek reprezentacija igra u Splitu"

Vjerojatno nije opravdan strah da će Splićani zvižducima dočekati svoju reprezentaciju, ali ignorantski odnos HNS-a tribine neće zaboraviti. Niti će štedjeti Srebrića, Markovića...

"Zar sam ikada rekao da je dobro što reprezentacija toliko dugo nije gostovala u Splitu? Evo, sada govorim, ljudi - ajmo raditi na tome, ajmo dovesti stvari do optimuma. Sada se pokažimo. Split je ugostio velike utakmice, čak i najveće, makar nisu bile kvalifikacijske. No, idemo sada popraviti stvari", briljirao je Srebrić na sjednici IO-a, nakon što je izdrublao novinare po pitanju točke 1. dnevnog reda - aktualnog trenutka hrvatskog nogometa i nove kosolidacije snaga.

Potreban prijevod?

"Da se stvari dovedu u razinu jednog poslovanja koje će omogućiti optimalnu realizaciju", kaže Zorko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara