SLUŽBENO Messi i njegov otac osuđeni na 21 mjesec zatvora zbog utaje poreza

SLUŽBENO Messi i njegov otac osuđeni na 21 mjesec zatvora zbog utaje poreza

Foto: Guliver Images/Getty Images

LIONEL MESSI i njegov otac Jorge osuđeni su na 21 mjesec zatvora zbog utaje poreza, ali kaznu vrlo vjerojatno neće odslužiti iza rešetaka. Veznjak Barcelone uz zatvorsku dobio je i novčanu kaznu u iznosu od dva milijuna eura.

Španjolski sud u priopćenju je potvrdio kako je Messi osuđen po sve tri točke optužnice te da se okrivljenik može žaliti na presudu Vrhovnom sudu Španjolske. Međutim, Messi će vjerojatno prihvatiti presudu s obzirom da svaku zatvorsku kaznu manju od dvije godine može odslužiti na slobodi.

U optužnici stoji  kako je Messi zajedno s ocem utajio porez, odnosno da je oštetio španjolski proračun za više od 4 milijuna eura u periodu između 2007. i 2009. godine.


Messijev otac Jorge osnovao je mrežu lažnih tvrtki u Urugvaju, Belizeu, Švicarskoj i Velikoj Britaniji kako bi od španjolskih poreznika prikrio određene sponzorske prihode.

Argentinac je početkom lipnja na sudu izjavio kako je on samo nogometaš te da se nikad nije bavio svojim financijama. 

"Maksimalno sam posvećen nogometu, a o drugim stvarima brinu moj otac i odvjetnik. Siguran sam kako me nisu željeli prevariti. Ne znam ništa o tome, niti me ikada zanimalo," kazao je Messi na sudu u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 


> Uskoro opširnije

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara