NESLUŽBENO Uhitili samo jednog huligana zbog nereda, a za ostalim još tragaju

NESLUŽBENO Uhitili samo jednog huligana zbog nereda, a za ostalim još tragaju

Foto: Getty Images / Guliver Image

PREMA neslužbenim informacijama zasad je smo jedan huligan uhićen zbog bakljade na utakmici Hrvatske i Češke u Saint Etienneu, a za ostalim izgrednicima francuska policija još traga, doznaje HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
A dok se traga za izgrednicima i dalje traje rasprava tko je kriv. HNS optužuje hrvatsku policiju za propuste, a oni pak tvrde kako su napravili sve što su trebali kako bi spriječili unošenje pirotehnike na stadion, iako pojedini očevici kažu kako krivci nisu bili ni pregledani na ulazu u stadion.

Ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića iznenadio je podatak da je 25 ljudi pod zaštitnim mjerama, koji su primijećeni pred stadionom uoči početka utakmice, odlukom direktora utakmice pušteni na stadion.

Predsjednik Vlade Tim Orešković sazvao je u petak hitan sastanak sa nekoliko suradnika pa obavijestio javnost kako će u ponedjeljak, nakon još jednog sastanka s manje više istim ekspertnim timom, odlučiti o adekvatnim mjerama, između ostalog i postrožavanja zakona o sprječavanju nereda na sportskim terenima. Svoju presudu u ponedjeljak će donijeti i Uefa koja je dan nakon utakmice pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara