Nešto ozbiljno se događa s Messijem: Ovi podaci govore sve

Nešto ozbiljno se događa s Messijem: Ovi podaci govore sve
Foto: EPA, FIFA (screenshot)

S LIONELOM Messijem nešto očito u redu, piše jedan od Guardianovih dopisnika iz Rusije.

Referirajući se na službene statističke podatke prvog kola Svjetskog prvenstva u Rusiji, kristalizirao se zaključak kako je Lionel Messi protiv Islanda značajno odstupao od svojih uobičajenih rezultata ostvarenih tijekom pojedine utakmice. 

"Koji Messi? Da, taj Messi. Po mnogima najdarovitiji nogometaš svih vremena i čovjek za kojeg Argentinci vjeruju da je predodređen da im donese prvi naslov svjetskog prvaka nakon Maradone", uvod je članka kojim se ukazuje na bizarnu statistiku Lionela Messija koja, kako piše Guardianov reporter Barney Ronay, oslikava monotoniju u njegovoj izvedbi protiv Islanđana.

"Lionel Messi pretrčao je tek 7,61 kilometar. To je dosad najmanje od bilo kojeg drugog igrača u Rusiji tijekom 90 minuta. Nevjerojatan je, također, podatak da je Leo Messi bez lopte trčao i manje negoli bilo koji drugi igrač, uključujući i vratare obiju reprezentacija", napomenuto je u članku, uz istaknutu opasku kako je Lionel Messi ubilježio tek 17 sprinteva s prosjekom brzine 25 kilometara na sat.

Prema statističkim podacima, argentinski kapetan vodeći je u rubrikama driblinga i udaraca.

"Igra koju je proizvodio zasnivala se na driblinzima i šutiranju. Messijev igrački sklop očigledno je preveliki teret za ostatak momčadi", sugerira Guardianov izvjestitelj koji podsjeća i na nedavnu konstataciju argentinskog izbornika Jorgea Sampaolija.

"Ne postoji ništa na polju nogometa što bih mogao naučiti Lionela Messija. Svoju točku shvaćanja razvio je do apsolutne nedodirljivosti. Njegova je vizija nedvojbeno razvijenija negoli naša", svojevremeno je za World Soccer magazin otkrio Jorge Sampaoli.

Predstavljanje reprezentacija: Argentina Predstavljanje reprezentacija: Hrvatska

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara