SPORTSKE ZVIJEZDE U HRVATSKOJ

Neuer se oglasio nakon bure u Njemačkoj: Nisam znao što pjevam, ne razumijem hrvatski

Neuer se oglasio nakon bure u Njemačkoj: Nisam znao što pjevam, ne razumijem hrvatski

MANUEL NEUER reagirao je nakon što je zbog pjevanja Thompsonove pjesme "Lijepa li si" na odmoru u Hrvatskoj izložen žestokim kritikama u domovini.

Njemački mediji posvetili su veliku pažnju Neuerovoj izvedbi poznate hrvatske domoljubne pjesme: 

"To je domoljubna pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi 'Herceg Bosna', kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tijekom rata 90-ih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg Bosne došli tako da su etnički očistili njen teritorij od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu. Tako nastala Herceg Bosna slavi se u pjesmi kao 'srce ponosno'. To pjeva Marko Perković Thompson koji inače veliča hrvatski fašizam. To je dokazao pjevanjem pjesme 'Jasenovac i Gradiška Stara', pjesme koja glorificira ubijanje Srba, Židova i Roma u navedenim koncentracijskim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svjetskom ratu. Zbog toga je Thompsonu zabranjen ulazak i pjevanje u nekoliko europskih država".

Nakon što su ovakve rečenice, uz pitanja "Zna li uopće Neuer što pjeva i od koga?" dobile udarno mjesto u njemačkim medijima, oglasio se njemački velikan svjetskog nogometa, legenda Bayerna i Elfa:

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača" stoji u njegovoj poruci koju su dobili Bild i Sport1. 

Ipak, snimke Neuera kako pjeva "Lijepa li si", ali i "Nek ti kušin bude stina", pokazuju da itekako dobro barata hrvatskim jezikom:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara