TRANSFERI

Neuerov nasljednik potpisao je za Bayern. Čeka se reakcija legende

Neuerov nasljednik potpisao je za Bayern. Čeka se reakcija legende
Foto: FC Bayern

ALEXANDER NÜBEL (23), dosadašnji golman Schalkea, prošao je liječnički pregled i potpisao petogodišnji ugovor s Bayernom, objavio je najbolji njemački klub. 

Bayern ističe da je tako potvrđen dogovor koji su zimus postigli taj klub i mladi vratar, prema kojem je Nübel na kraju sezone došao kao slobodan igrač po isteku ugovora sa Schalkeom.

Schalke je činio sve da spriječi još jednu Bayernovu "krađu", ali nije uspio

Tako je Bayern nastavio "krađu" igrača iz Gelsenkirchena, jer Nübel je nakon Hamita Altintopa i Leona Goretzke još jedan igrač Schalkea kojeg Bayern dovodi bez odštete. Kako bi spriječio da u München besplatno ode i Nübel, Schalke mu je nudio četverogodišnji ugovor od sedam milijuna eura po sezoni i kapetansku traku. 

Međutim, novi Neuer je odbio bogatu ponudu kluba u kojem je od 2015. godine i zimus prihvatio osjetno manju plaću samo da prijeđe u Bayern. Njemački mediji pišu da će u novom klubu zarađivati 5,5 milijuna eura godišnje. To je razbjesnilo Schalke, koji je zaprijetio Nübelu da će cijeli drugi dio prvenstva biti na tribinama, ali to ipak nije ostvario.

Bayern Neuerovu zamjenu i nasljednika našao u novom Neueru

Ovo nije jedina kontroverza vezana uz Nübela i Bayern. Ona daleko veća odnosi se na Manuela Neuera. On je ušao u 35. godinu, a u Bayernu je već devet godina. Zato mu je klub našao zamjenu, i to na istom mjestu iz kojeg je u ljeto 2011. doveo Neuera. Sada je iz Schalkea u Bayern došao golman koji je 11 godina mlađi od Neuera.

Neuer: "Ne dam mu nijednu utakmicu!"

Oko Božića prošle godine Salihamidžić je pozvao Neuera na razgovor kako bi mu izložio klupski plan za iduću sezonu. Po njemu bi Neuer od ovog ljeta trebao pripremati nasljednika tako da mu prepusti 15-ak utakmica tijekom sezone. Neuer je decidirano to odbio i odgovorio kako nikome neće prepustiti nijednu utakmicu te da želi igrati sve mečeve iduće sezone, uključujući i prijateljske.

"Zašto Bayern dovodi novog golmana kada ima mene i odličnu rezervu?"

Nova godina nije omekšala Neuera. Sa zimskih priprema u Dohi slao je oštre poruke: "Nübel je dobar golman, ali mi već imamo jako dobrog golmana. Sven Ulreich uvijek je jako dobro obavljao posao mijenjajući me."

Što se tiče zaoštravanja konkurencije, Neuer govori: "Uopće me ne zanima što dolazi novi vratar, ali moram istaknuti da ja u ovom klubu nisam rezerva, nego glavni golman, i da uvijek želim braniti. Ako sam ja spriječen, mislim da prvi priliku treba dobiti Ulreich."

Poslao oštru poruku Braci

Bayern je ovu tešku situaciju oko najdelikatnijeg mjesta u momčadi riješio tako što je prošlog mjeseca Neuer potpisao produljenje ugovora do 2023. godine. Legenda je zahtijevala da u njegovom novom ugovoru stoji da je on prvi golman: "Naravno da ću postaviti neke preduvjete da bismo uopće pregovarali o novom ugovoru. Imam već zamisli o tome, ali neću ih otkriti. Međutim, postoje neki moji principi od kojih neću odstupiti i koje i sami možete zamisliti."

Poslao je poruku Salihamidžiću, premda ga nije imenovao: "Kada se održi sastanak iza zatvorenih vrata, ništa s njega ne smije procuriti u javnost. Zato se to zove sastanak u četiri oka. Ja, kao jedan od dva sudionika tog sastanka, nisam nikome rekao ništa, a ostali neka rade kako ih volja."

Bayern nakon Neuerove žestoke prozivke pogazio Bracino obećanje i stao iza legendarnog golmana

Na kraju će biti onako kako je Neuer želio. Nakon što je ogorčeno odbio Nübelu prepustiti barem par utakmica godišnje, uprava Bayerna stala je iza golmanskog velikana i odbila Nübelu dati pisano jamstvo da će braniti određeni broj utakmica. Tako je poklopila Salihamidžića, koji je na pregovorima Nübelu usmeno ponudio osam do deset utakmica godišnje.

To obećanje više ne vrijedi. Ostalo je tek na onome da će Nübel "učiti i sazrijevati" uz Neuera. Ako tako bude, mladi vratar bit će jedan od najskupljih učenika i rezervi. U svakom slučaju, nakon svega što se dogodilo, teško je u Bayernu očekivati harmoniju između Neuera i novog Neuera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara