Neuništiva Dinamova japanska legenda potpisala novi ugovor u 53. godini

Neuništiva Dinamova japanska legenda potpisala novi ugovor u 53. godini
Foto: Getty Images

VEĆINA nogometaša karijeru završava već oko 35. godine života, ali ne i Kazuyoshi Miura koji se sprema zaigrati 35. sezonu u karijeri.

Japanski veteran najstariji je nogometni profesionalac na svijetu, a kačenje kopački o klin ne pada mu na pamet. Štoviše, Yokohama je objavila da je produljila ugovor s Miurom na još godinu dana, iako će nekadašnja Dinamova legenda u veljači proslaviti 53. rođendan.

Istina, Miura ne igra puno, prošle sezone imao je svega tri nastupa u cijeloj sezoni, ali i dalje je tu. Trenira i strpljivo čeka svoju šansu.

"Nadam se da ću uživati u nogometu i dat ću sve od sebe da pomognem klubu u ostvarenju ciljeva, da izbori ostanak u ligi", rekao je Miura u priopćenju za javnost.

Yokohama se prošle sezone vratila u prvu ligu Japana, a prvu utakmicu u novoj sezoni igrat će 23. veljače protiv  Vissel Kobea, u kojem igraju Iniesta, Podolski, David Villa...

Prema službenoj statistici, Kazuyoshi Miura je za 34 godine profesionalnog nogometa odigrao 754 utakmice i postigao 221 pogodak.

U Dinamo je došao krajem devedesetih u 31. godini života. Pisalo se da mu je to posljednji ugovor karijere

Igrao je za brojne svjetske klubove, počevši od brazilskih Santosa i Palmeirasa, preko australskog Sydneyja, pa do japanskih Vissel Kobea, Kyoto Sange, Verdy Kawasakija... U Europi je nastupao za Genou, a Hrvati ga najviše pamte po epizodi u Dinamu s kraja devedesetih godina.

S obzirom na to da je došao u 31. godini, za njega se pisalo i govorilo da mu je Dinamo posljednji ugovor, na kraju karijere. Miura je plaćen pola milijuna njemačkih maraka (oko 250 tisuća eura), a doveden je kako bi glumio hrvatsku verziju Nakate, odnosno kako bi privukao japanske novinare i turiste te prodao dresove. 

Miura je sakupio i 89 nastupa za reprezentaciju Japana. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara