Neuspjela kandidatura za SP 2018. Engleze koštala 24 milijuna eura!

Neuspjela kandidatura za SP 2018. Engleze koštala 24 milijuna eura!

Foto: AFP

FINANCIJSKO izvješće Engleskoga nogometnog saveza (FA) pokazalo je da su tijekom dvogodišnje kampanje za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. godine potrošena 24 milijuna eura.

Neto-trošak prikazan u financijskim knjigama iznosi 16 milijuna eura, što znači da kompletna svota dostiže razinu od 24 milijuna eura. Za sav taj novac Englezi su pri odlučivanju o domaćinima prošlog prosinca dobili – dva glasa! Bolje rečeno, samo jedan od 21 člana Izvršnog odbora Međunarodne nogometne federacije (FIFA), osim njihova Geoffa Thompsona, dao je glas njihovoj ponudi. Slavili su Rusi.

"Kada danas pogledam na cijeli proces, volio bih da smo bolje procijenili što Fifa želi", izjavio je u ponedjeljak Ministar sporta Hugh Robertson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo omogućiti najbolji mogući nogometni turnir i Fifina je Procjenjivačka komisija potvrdila da je naša ponuda bila najbolja u tehničkom smislu."

"Problem je bio u tome što Fifa nije željela najbolji mogući turnir na najboljim stadionima i najboljoj infrastrukturi, već je htjela probiti se na tržišta na kojima dotad nije bila. Istina je da uopće nismo bili u igri, od samog početka. Žao mi je što to nismo shvatili na vrijeme", dodao je ministar.

Osim samog novca saveza, 2.9 milijuna eura u fond za kampanju uplatili su potencijalni gradovi domaćini, dok su 5.2 milijuna eura osigurali sponzori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara