NEUHVATLJIVA Sandra Perković nakon svađe sa sucima osvojila Dijamantnu ligu

NEUHVATLJIVA Sandra Perković nakon svađe sa sucima osvojila Dijamantnu ligu

Foto: Hina

NAJBOLJA hrvatska sportašica Sandra Perković šestu je godinu zaredom osvojila naslov pobjednice Dijamantne lige u bacanju diska. U finalu svoje discipline u Bruxellesu pobijedila je hicem od 68,82 metra.

Za aktualnu olimpijsku pobjednicu te svjetsku i europsku prvakinju ni promjena pravila u Dijamantnoj ligi ove sezone nije bila prepreka. Naime, do ove godine su se zbrajali bodovi sa svih mitinga Dijamantne lige te je jedini uvjet za ukupnu pobjedu bio taj da se vodeći atletičar pojavi na posljednjem natjecanju. No od ove godine je ukupni pobjednik svake discipline onaj atletičar koji pobijedi na završnom natjecanju, dok sva prethodna služe tek kao kvalifikacije.


Perković je na četirima prethodnim natjecanjima dominirala s trima pobjedama i jednim drugim mjestom, a i u Bruxellesu je dokazala kako ni ove sezone nije imala pravu konkurenciju.

Nakon "zagrijavanja" i svađe sa sucima u prvim dvjema serijama, kada je u prvoj bacila 60.43 metara, a u drugoj prestupila te zauzimala nerealno nisko šesto mjesto u natjecanju, Perković je stvari postavila na svoje mjesto u trećoj seriji, u kojoj je njezin disk sletio na 68.82 m, što je bilo neuhvatljivo za ostale natjecateljice.

 


Do kraja natjecanja Perković je u petoj seriji bacila 68.68 m, no nije uspjela i na petom natjecanju ove sezone prebaciti 70 metara. To joj je prije tri dana u Zagrebu uspjelo dvaput (70.83m, 70.44m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto zauzela je svjetska doprvakinja iz Londona, Australka Dani Stevens sa 65.85 m, a treće Kubanka Denia Caballero sa 64.61 m.

REZULTATI:
1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV)     68.82m
2. Dani Stevens (Aus)       65.85
3. Denia Caballero (Kuba)      64.61

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara