Nezapamćena drama u finalu Lige prvaka: Četvorica Hrvata prvaci nakon sedmeraca

Nezapamćena drama u finalu Lige prvaka: Četvorica Hrvata prvaci nakon sedmeraca

Foto: Hina

KIELCE je prvi put u svojoj povijesti osvojio naslov europskog rukometnog prvaka. U finalu u Kolnu je slavio protiv Veszprema nakon sedmeraca. Nakon regularnih 60 minuta i produžetaka rezultat je bio 35:35, a u sedmercima 4:3 za Poljake.
 
Mađarima, za koje igraju Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković, to je bilo treće finale i drugo zaredom. Kielce je s Manuelom Štrlekom, Ivanom Čupićem, Marinom Šegom i Denisom Buntićem slavio u svom prvom finalu.
 
Šego jedan od junaka, Čupić mogao biti tragičar
 
Prilikom izvođenja sedmeraca Čupićev udarac je obranio Alilović, no Šego je obranio jedan od dva sedmerca Mađara. Skinuo je sedmerac Marguču, a Szmal Terziću. Precizni su bili i Štrlek i Slišković, a odlučujući sedmerac za veliko slavlje Poljaka realizirao je Aguinagalde.
 

 
Kielce u zadnjoj sekundi zabio za produžetke, Veszprem za penale
 
Ranije je Kielce velikim povratkom izborio produžetke, a gol za izjednačenje zabio je Lijewski u zadnjoj sekundi. Veszprem je prokockao veliku priliku za prvi naslov - devet golova prednosti 15 minuta prije kraja regularnog dijela. A u produžecima, u kojima se igralo gol za gol, Veszprem se vratio u zadnjim sekundama preko Ugaldea.
 
Reichmann i Bielecki predvodili Poljake, Štrlek najefikasniji Hrvat
 
Prvi strijelci kod Kielcea bili su Reichmann (9) i Bielecki (7). Kod Veszprema je Ugarde postigao 7, a Ilić, Palmarsson, Nilsson i Nagy zabili su po 6.  
 
 
 
Kod Mađara je u završnici branio Alilović i istakao se s dvije obrane sedmerca Štrleku i Bielecekom u zadnje dvije i pol minute, Slišković je postigao jedan gol, dok je Sulić na početku utakmice zadobio ozljedu butnog mišića. Kod Poljaka je Štrlek zabio tri gola, Čupić je ostao bez gola, a Šego je branio 20 minuta. Buntić je propustio susret zbog ozljede.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara