UFC

Ngannou: Zbog Miočića sam shvatio puno toga

Ngannou: Zbog Miočića sam shvatio puno toga
Foto: Getty Images / Guliver Images

FRANCIS NGANNOU u borbu za teškaški naslov UFC-a protiv Stipe Miočića ušao je na valu velike potpore kompanije koja ispravno vidjela njegovu marketinšku vrijednost.

Ngannou je predstavljen kao nova velika zvijezda UFC-a. 115 kilograma težak i 193 centimetara visok Kamerunac činio se kao idealna kombinacija brzine i snage kakvu teškaška divizija UFC-a još nije vidjela. Ngannou je rušio sve redom, a onda je došao red na Stipu Miočića koji ga je prizemljio.

Unatoč tome što su ga kladionice vidjele kao favorita, Miočić je pokazao superiorniju tehniku, dominirao cijeli meč i na kraju zasluženo slavio sudačkom odlukom. 

Ngannou se nakon tog poraza ekspresno vratio dominaciji, skupio je tri pobjede nokautom zaredom i jedan je od najboljih teškaša na svijetu. Kaže kako je poraz od Miočića bio velika škola za njega.

"Nitko ne želi gubiti, ali vjerujem kako je meni u jednom trenutku trebala takva borba. Prije ili kasnije, suočio bih se s nekim poput njega. Moj je uspon bio jako, jako brz i nisam imao vremena do kraja shvatiti neke stvari. Iako sam tada bio prvi izazivač, i dalje sam imao osjećaj da ne razumijem mnogo stvari. Postojalo je puno detalja u ovom sportu o kojima nisam imao znanja. Ta borba protiv Stipe dozvolila mi je da shvatim puno toga. Sad sam puno iskusniji i razumijem više toga", rekao je Predator u razgovoru za MMA Fighting portal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara