VIDEO Ni sudac nije mogao vjerovati: Svi se čude ovoj odluci kapetana Njemačke

VIDEO Ni sudac nije mogao vjerovati: Svi se čude ovoj odluci kapetana Njemačke

Foto: Screenshot; Youtube

KAPETAN njemačke reprezentacije Bastian Schweinsteiger jučer je imao sreće pri bacanju novčića prije ruleta penala.

Kapetani su trebali odabrati stranu, a kako je fortuna pomazila Schweinsteigera glavni sudac utakmice Viktor Kassai vjerojatno je pretpostavio da će Nijemac birati onu stranu na kojoj su njemački navijači. Prevario se.

Schweinsteigerova teorija

Schweinsteiger je očito htio staviti dodatan pritisak na suparnike pa je odabrao gol iza kojeg su bili brojniji talijanski navijači. Mađarski sudac ponovno ga je pitao je li siguran, a nakon što je Schweinsteiger potvrdio igrači su započeli s raspucavanjem za polufinale Eura.

"Razmišljao sam malo o prijašnjim raspucavanjima u kojima sam sudjelovao. Primjerice, 2012. godine (u Bayernu) pucali smo penale protiv Chelseaja na strani gdje su bili naši navijači, pa smo izgubili. Švicarska je protiv Poljske pucala na strani gdje su bili njihovi navijači, pa je isto izgubila", rekao je Schweinsteiger.

U konačnici je pritisak urodio plodom, iako su i njemački i talijanski izvođači bili poprilično neprecizni. Primjera radi, Nijemci su u tih 10 minuta promašili više penala nego u posljednje 34 godine. No, koliko god su Nijemci bili loši, Talijani su bili lošiji pa su na kraju ispali s Eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara