"Nije McClaren Bobby Robson ili Kevin Keegan"

PAUL SCHARNER, reprezentativac Austrije i branič engleskog Wigana, doveo je u pitanje stručnost engleskog izbornika McClarena i voljni moment njegovih odabranika.

"Steve McClaren ne uspijeva posložiti dobru reprezentaciju. Mladi igrači nisu spremni izboriti se za mjesto u momčadi, a što se tiče zvijezda, ili su umorni, ili nisu zainteresirani, a kod nekih je u pitanju i jedno i drugo" – neočekivano se kritički osvrnuo na kolege iz engleske reprezentacije Paul Scharner, branič Wigana i austrijske reprezentacije, koja će večeras u Beču ugostiti Englesku u prijateljskoj utakmici.

"McClaren nema predispozicije za velikog engleskog trenera. On nije Bobby Robson ili Kevin Keegen. Nije mu lako izaći na kraj sa svim zvijezdama u momčadi." - dodao je Scharner.

"Nakon problema s Eriksonom, FA (Engleski nogometni savez) je smatrao kako sljedeći izbornik mora biti Englez. Ali, ako želiš biti dobar izbornik, moraš imati liderske osobine, moraš biti vođa, bez obzira da li vodio Englesku, Švedsku ili Austriju!" - napominje igrač Wigana.

O večerašnjoj utakmici, Scharner kaže:" Imamo jako dobre izglede za pobjedu. Mislim da se engleski reprezentativci neće maksimalno truditi, već će jedino gledati kako da izbjegnu eventualne ozljede uoči utakmice protiv Hrvatske, koja će možda ipak za njih biti odlučujuća u kvalifikacijama za EP."

V.B./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara