Nijemci vrijeđaju Poljake "kretenskom reklamom"

DVA TJEDNA uoči dugo iščekivane utakmice između Njemačke i Poljske na Europskom prvenstvu iz Muenchena su krenule sitne provokacije.

U Njemačkoj je tako snimljena televizijska reklama koja aludira na staru predrasudu o njemačkim Poljacima kao kradljivcima automobila. U reklami je tako prikazana skupina njemačkih navijača na putu prema Euru, kojima Poljaci, za vrijeme piš-pauze, izazvane valjda prevelikom količinom popijenog piva, Poljaci ukradu automobil.

Poljska javnost jednoglasno je osudila ovakav način propagande i nazvala je nastavkom glupih njemačkih viceva na račun Poljaka, poput onoga da Poljska turistička zajednica njemačke turiste mami sloganom "Dođite u Poljsku, vaš automobil je već ovdje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno žestoko je reagirao bivši vratar poljske reprezentacije Jan Tomaszevski koji je kazao kako takvu reklamu "smisliti i snimiti može samo kurvin sin".

"Ova reklama je uvreda za sve Poljake i ne vidim što je u njoj smiješno. To je glupa šala na koju bi naš Nogometni savez morao reagirati", smatra Tomaszevski.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara