Niko Kovač trči svoj počasni krug: "Još 15 minuta. Onda završava"

Tekst: P.V.
Screenshot: Kurier

"POČASNI krug protiv Bayerna trajat će 15 minuta. Onda završava", najavio je ugledni austrijski Kurier oproštaj Nike Kovača od aktivnog nogometa. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije u dobi od 37 godina napokon je odlučio da je vrijeme za objesiti kopačke o klin i posvetiti se drugim poslovima. No, stariji brat Kovač neće se maknuti daleko od nogometa. Preuzet će za početak treniranje juniora Red Bull Salzburga, a jednog dana ga zasigurno čekaju veće stvari. Vlatko Marković već sad lobira da upravo Niko postane idući izbornik hrvatske reprezentacije...

"Zea mene je i ovo dobro za početak", govori Kovač o svom prvom trenerskom angažmanu u kojem će raditi s potencijalnim budućim zvijezdama Red Bulla. Zadovoljni su i njegovi poslodavci. "Uvijek nam je bio cilj zadržati Niku Kovača u klubu", reći će sportski direktor Salzburga Heinz Hochhauser. Zbog toga su mu valjda i odlučili prirediti veličanstven ispraćaj, uz gostovanje njegovog bivšeg kluba, jednog od najtrofejnijih u Europi - minhenskog Bayerna.

Svečana loža tom će prigodom biti puna uglednih imena. Niko Kovač pozvao je sve trenere koji su utjecali ne njegovu karijeru i nogometni razvoj. Slaven Bilić neće moći prisustvovati njegovom oproštaju u Salzburgu, ali zato su tu ostali hrvatski izbornici - Blažević, Barić, Jozić, Kranjčar... U njihovom društvu bit će još mnoga ugledna imena svjetskog nogometa poput Giovannija Trapattonija, Ottmara Hitzfelda, a vjerojatno i Huuba Stevensa.

Od svih njih Niko je, kako kaže, nešto naučio, stekao iskustva koja će mu zasigurno biti vrlo korisna u trenerskoj, a jednog dana možda i izborničkoj, karijeri. No, ako nešto mora posebno izdvojiti, Niko Kovač će kazati da se nada da će kao trener imati "Stevensovu disciplinu, Trapattonijevu ljudskost, Hitzfeldovu pravednost i Barićevu sposobnost motivacije". "Uz sve te prednosti, Kovač će biti, na svoj poseban način, veliki trener", zaključuje novinar Kuriera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara