"Niko odlazi, ali samo na Euro"

ISITNA je - Niko Kranjčar i Lasana Diarra definitivno odlaze ovog ljeta, ali smo na Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj, svečanim tonom izvijestili su reporteri bliski klubu s Fratton Parka.

Francuz malijskog podrijetla, koji je iz Arsenala prešao u Portsmouth, nezadovoljan svojim statusom u Londonu, učinio je to dobrim dijelom da ne ispadne iz kombinacija Raymonda Domenecha. To se, pak, upravo zbog odličnih igara Lassane dogodilo Flaminiju, koji će Euro gledati na tv-u.

Za usluge Portsmouthovog defanzivnog veznjaka, koji može pokriti i poziciju desnog beka, zainteresirani su mnogi klubovi, a najuporniji je Modrićev Tottenham, dok Niku Kranjčara vabe dva velika kluba: Liverpool i Arsenal.

Čelnici Portsmoutha su nakon povijesnog trijumfa u finalu FA Cupa svim silama odlučili zadržati pobjedničku momčad na okupu i ako je suditi prema riječima izvršnog direktora kluba Petera Storriea, najveće zvijezde neće ovog ljeta napustiti Pompey. Iako odlaze na najveći izlog talenata, Storri vjeruje u povratak svog talentiranog para.

"Siguran sam da će tijekom ljeta kružiti razne luđačke priče o ponudama, odlascima i ciframa. Ali Niko i Lassana ne idu apsolutno nigdje, nemamo potrebe prodavati igrače", kazao je Storrie.

"Jedina je istina da većina ponuda koje stignu u klub ne zadovoljavaju. One su minimalne, ali novinari često vole napisati da ste primili nemoralne ponude."

Direktor tvrdi da špekulacija ima i drugom smjeru pa se tako namalo iznenadio vidjevši u novinama napis da Portsmouth dovodi Maura Zaratea, 21-godišnjeg Argentinca, sina nekadašnjeg reprezentativca Sergia Zaratea.

"Nitko od nas ne zna o čemu se zapravo radi. Kome trebaju takve priče", pita se Storrie.

"No, takvih će priča biti sve više i nema smisla uopće reagirati na njih. Najbolje je ignorirati glasine", dodao je direktor te još jednom napomenuo da rasprodaje na Fratton Parku neće biti.

"Nekoliko igrača tražit će transfer, jer nisu zadovoljni svojim statusom, ali to ćemo riješiti na svoj način."

Na odlaznom peronu, prema nekim navodima bliskim klubu, ipak se smjestio kapetan Sol Campbell.

"Priče oko Campbellovog odlaska u Španjolsku kreću svakog ljeta ispočetka, a jedino mi i Sol ne znamo ništa o tome. Pa vidjeli ste njegovo lice kada je podignuo trofej FA Cupa. Nisam primijetio da mu se ide iz kluba", zaključio je Storrie.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara