Ništa od La Lige u Americi? Predsjedniku FIFA-e se ideja uopće ne sviđa

Ništa od La Lige u Americi? Predsjedniku FIFA-e se ideja uopće ne sviđa
Foto: Getty Images / Gulliver Image

PREDSJEDNIKU FIFA-e Gianniju Infantinu ne sviđa se ideja La Lige o odigravanju nekih službenih utakmica na tlu SAD-a u svrhu promocije španjolskog nogometa na američkom tlu, što bi naravno donijelo i dobru zaradu.

Konkretno, planovi za odigravanje utakmice Girone i Barcelone koja bi se igrala 26. siječnja sljedeće godine u Miamiju, već su u tijeku te napreduju, ali FIFA mora odobriti takvu odluku lige. Sudeći prema riječima Infantina, to se možda neće dogoditi. 

"Mislim da bih radije vidio sjajnu utakmicu MLS-a u SAD-u nego utakmicu La Lige. U nogometu je princip da domaće utakmice igraš na domaćem terenu, ne u stranoj državi", rekao je Infantino pa dodao da FIFA još nije dobila službeni zahtjev La Lige o odigravanju utakmica u Americi:

"Postoji određena procedura, tako da ćemo pričekati dok ne dobijemo nešto službeno pa ćemo onda vidjeti", rekao je Infantino, a izjave prenosi ESPN.

Podsjetimo, ovakva ideja o igranju utakmica španjolske lige na stranom tlu naišla je na veliko neodobravanje igrača lige koji su zaprijetili štrajkom ako dođe do toga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara