Cro Cop ostaje suspendiran jer je priznao uzimanje hormona rasta

Cro Cop ostaje suspendiran jer je priznao uzimanje hormona rasta

Foto: Guliver Image/Getty Images

MIRKO FILIPOVIĆ je objavio da mu na dopinškom testiranju nisu pronađene nikakve zabranjene supstance u krvi i urinu.
 
Gotovo dva mjeseca nakon što je suspendiran iz UFC-a od strane USADA-e zbog navodnog dopinga, najbolji hrvatski borac dokazuje da je ipak bio čist. Dobra vijest stigla je u pravo vrijeme, nakon najave povijesnog UFC eventa u Zagrebu 10. travnja, pa je Mirkova objava pobudila nadu brojnih fanova da će ga ponovo gledati u Areni, ovog puta pod najjačom MMA promocijom.
 
No, problem je što legendarnom borcu i dalje ostaje suspenzija USADA-e koja zasad ostaje na snazi.
 
"Neovisno o tome je li Filipović aktivno koristio zabranjenu supstancu u vrijeme testiranja, priznao je njihovo korištenje, pokušaj i posjedovanje ljudskog hormona rasta, što je i dalje kršenje UFC-ove anti-dopinške politike", poručila je glasnogovornica USADA-e Annie Skinner.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mirko je više puta u medijima, pa i u dugom videu na svom Facebooku, detaljno objasnio što je i kada točno radio u liječenju i pripremi borbe sa Anthonyjem Hamiltonom koja je otkazana tri tjedna prije korejskog UFC Fight Night 79 eventa. Priznao je uzimanje male količine hormona kako bi zaliječio ozljedu ramena i uspio spreman dočekati svoju drugu borbu nakon povratka u UFC. Dva dana prije nego što je objavljena Mirkova suspenzija, Filipović je objavio da završava karijeru zbog ozljede.
 
"Sve je to moja greška jer sam glumio poštenjačinu"
 
Iz USADA-e nisu željeli komentirati je li Mirko prošao test ili ne jer im to nije važno nakon njegovog javnog priznanja. Kako je i sam najavio, postojala je velika mogućnost da testovi ne otkriju ništa zbog male količine koju je koristio puno prije najavljenog nastupa. To se i dogodilo, a da se sam nije prijavio, sada bi se već spremao za zagrebački event i nitko ne bi ništa znao. S trenutnom suspenzijom može se vratiti tek 2017. godine.
 
"Sve je to moja greška, ali ne što sam uzeo hormon rasta da probam zaliječiti rame već što sam glumio poštenjačinu i sam im prijavio, ali valjda je tako trebalo biti", napisao je Cro Cop još krajem studenog.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara