Ništa od Uniteda i Bayerna: Evo gdje Rebić nastavlja karijeru

Ništa od Uniteda i Bayerna: Evo gdje Rebić nastavlja karijeru
Foto: EPA

BRZI, efikasni, snažni, žestoki i agresivni Ante Rebić (24) bio je jedna od najvećih igračkih senzacija SP-a. 

Bokšić iz Vinjana Donjih igrajući, mlateći se i zabijajući za Hrvatsku nametnuo se kao jedan od ključnih igrača na putu do svjetskog srebra. 

Logično je da su zato za igrača koji je navedene peroformanse pokazao na najvećoj sceni zagrizli sami velikani: Bayern, Manchester United, Tottenham, Arsenal. Bilo je samo pitanja kome će ga prodati Eintracht, koji je i izvjesio cijenu od 40 milijuna eura.

Ali, danas je došlo do velikog preokreta i Rebić je umjesto nekog od navednih klubova odabrao svoj aktualni, u kojem je od ljeta 2016. Ugovor s Eintrachtom, koji mu je važio do ljeta 2021., produljio je za još jednu godinu. 

"Nije nas odveo samo do slavlja trijumfa u Kupu (postigao dva gola u pobjedi 3:1 nad Bayernom), nego je fantastično odigrao i SP. Bilo je puno ponuda za njega i bez problema smo mogli zaraditi rekordnu odštetu, ali za Eintracht je veliki uspjeh zadržati takvog igrača i ponosni smo zbog toga", izjavio je Fredi Bobić, sportski direktor Eintrachta.

Ovakav rasplet rastužit će Fiorentinu iz koje je Rebić došao u Eintracht na posudbu. Njemački klub prošlog ljeta je s Fiorentinom dogovorio produljenje posudbe na još jednu sezonu te otkup Rebića za dva milijuna eura 1. srpnja ove godine. Ali, Eintracht je samo naizgled dobio Rebića za siću. Ugovorom o spomenutom otkupu definirano je da dijeli po pola odštetu od budućeg Rebićevog transfera. 

Podsjećamo, prije pet godina, kada je Rebić kao tinejdžer oduševljavao u Splitu, Tottenham je za njega ponudio ogroman novac, oko šest milijuna eura.

Ali braća Žužul prodala su ga Fiorentini za osjetno manji iznos, 4.5 milijuna eura. Mladi Rebić nije se snašao u Firenci, odakle je išao na posudbe u Leipzig, Veronu i Eintracht.

Tek u Frankfurtu, gdje je došao pretprošlog ljeta, kreće njegov procvat, i to pod Nikom Kovačem. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara