Nitko ih neće osim Bilića: Pletikosa i Runje bruse formu na Parku mladeži

Nitko ih neće osim Bilića: Pletikosa i Runje bruse formu na Parku mladeži

Foto: Robert Belosevic/ Cropix

DO NASTAVKA kvalifikacijskih utakmica hrvatske reprezentacije za EP 2012. preostalo je oko mjesec dana, a Slaven Bilić muku muči sa vratarima.

Vedran Runje i Stipe Pletikosa već su duže vremena bez pravog angažmana. Nakon što je Pletikosa dobio "pedalu" u Celticu sa porukom "hvala, ali ne hvala", Splićaninu je jedino preostalo vratiti se u rodni grad jer dok je pokušavao impresionirati Škote, misleći kako je transfer sigurna stvar, sa Spartakom je potpisao sporazumni raskid ugovora.

Slična sudbina je zadesila i Vedrana Runju, koji se u svibnju ove godine rastao s Lensom, i otada je u potrazi za klubom. Runju se povezivalo sa Hull Cityjem, Bešiktašom i Standard Liegom, u kojem je već boravio dvije sezone ali zasada nema napretka.

Nakon ovakvog raspleta situacije i očiglednom pomanjkanju kvalitetnih vratara u Hrvatskoj, Bilić je bio primoran uputiti naredbu bivšem vrataru Hajduka, Mladenu Praliji, da održava formu vratara dok se ne skrase u nekom klubu. Runje i Pletikosa su već navikli trenirati sa Pralijom koji ih je pripremao uoči gostovanja u Tel Avivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako je, Mladen nam se bio priključio par dana prije Izraela i već tada se stavio na raspolaganje za bilo kakvu vrstu moguće suradnje. Runje i Pletikosa se pak nalaze u specifičnoj situaciji koje smo se pribojavali i siguran sam da će individualni rad uvelike pomoći i nama i njima. Drugim riječima, ne želimo ih se tek tako odreći niti sjediti skrštenih ruku, poglavito jer vjerujemo kako će obojica do Malte i Izraela pronaći klub", rekao je Bilić za službenu stranicu HNS-a.

Uvođenjem Mladena Pralije u priču sa vratarima nameće se pitanje što je sa trenerom vratara u reprezentaciji, Marijanom Mrmićem?

"Naravno da sam razgovarao s Mrmićem o svemu. Našli smo se i jučer u Šibeniku. Činjenica je da je on u Varaždinu i ima pregršt klupskih obaveza, a njih dvojica su pak u Splitu, tako da je ovo rješenje koje za sada svi mi u stožeru smatramo i optimalnim i jedinim mogućim", izjavio je Bilić, te napomenuo da nije isključeno kako bi Pralija mogao u potpunosti zamijeniti Mrmića: "Mladen nam sad treba i zato je tu. Sasvim sigurno će putovati s nama u Dublin, a za dalje ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati. No podvlačim, kako god bilo, Mrmić ostaje trener vratara", zaključio je Bilić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara