Niže od ovog Engleska ne može pasti

Tekst: Dea Redžić
Foto: AFP

AKO je nakon jedne pogreške "smijenio" Greena, što bi Capello onda morao učiniti s Wayneom Rooneyjem? Kroničari tvrde da ga treba čekati, jer "on uvijek priredi nešto". Engleska ga je čekala u više navrata, sjetit ćemo se da je baš na Maksimiru 10. rujna 2008. prekinuo jedan od svojih postova, koji je u ovom slučaju trajao od listopada 2007. godine. Još uvijek Unitedov prgavac, koji je minule sezone bio drugi bombarder Premiershipa, čeka na svoj prvi pogodak na svjetskim prvenstvima.

> Kek: I dalje tvrdim da su Englezi favoriti za osvajanje naslova

> Može li Slovenija i protiv Engleza pokazati tko zapravo ima lavlje srce?

> Slovenija u drugi krug može i s porazom, Englezi na rubu ispadanja

Savjetodavci Capellu često pod nos guraju fraze da Rooney ispred sebe treba visokog napadača, kao i pravog Stevena Gerrarda iza sebe.

No, istina je ona koju je Talijan servirao: Rooneyjev je problem u njegovoj glavi. Ima ponešto i u riječima Gordona Banksa, legendarnog vratara Albiona dok su ga još nazivali Gordim, koji "ne razumije kako Rooney, Lampard, Gerrard i ekipa mogu tako dobro igrati za svoje klubove, a tako loše za reprezentaciju".

Velika je istina i da su u davnoj prošlosti nogometaši znali doseći 60-ak utakmica po sezoni .
"No, tada nije bilo regeneracijskih treninga, ni pošteda. Svaki dan smo trenirali žešće i žešće", poručio je Capellovim zvijezdama vratar koji je s Englezima 1966. uzeo jedini njihov naslov svjetskih prvaka.

A taman su naučili kako se sprema capuccino...

Ne treba posebno napominjati da su mediji razapeli engleske igrače, koji su u dvije utakmice uzeli dva boda. Capella su tek dotaknuli, još se nadaju da ih svojom briljantnošću može izvući. Za razliku od Rooneyja. Nakon susreta s Alžirom, Steven Gerrard izjavio je da niže od ovoga Engleska valjda ne može pasti, a analitičari su morali zagrebati duboko u almanahe da pronađu dovoljno jaku usporedbu. Pronašli su je u Meksiku 1986., kada su remizirali s Marokom bez ozlijeđenog Robsona i uz isključenje Wilkinsa.

"Hoćemo li se morati ispričati Capellu jer smo ga prozvali genijem?", zapitao se kolumnist Independenta.

"Možda mislite da sam lud, ali ja zbilja mislim da možemo postati svjetski prvaci. Moramo dobiti Sloveniju i tada nitko protiv nas neće biti favorit. Znam kako možemo igrati i kako smo igrali u kvalifikacijama. Potrebna nam je jedna, samo jedna prava partija i mi smo živi", razmišlja Capello uoči susreta s nacijom velikom koliko i osrednji londonski kvart.

Talijan ovo ne želi propustiti, a i taman su mu Englezi konačno naučili spremiti dobar capuccino...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara