Njemačka policija spremna za nerede na SP-u

POLICIJU u Njemačkoj sljedeće ljeto očekuje veliki ispit - sankcioniranje huligana na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Prema nekim informacijama njemački huligani ujedinit će se protiv navijača iz drugih zemalja, među kojima će biti i hrvatski.

Na Svjetskom prvenstvu očekuje se 3.5 milijuna posjetitelja, od čega će milijun biti gosti. Stoga se njemačka policija odlučila što bolje pripremiti kako bi spriječila eventualne nerede.

Policija radi na konceptu koji, osim posebnih uvjeta odvijanja prometa, osiguranja delegacija te samih sportskih priredbi i njihovih sudionika, obuhvaća i sprječavanje navijačkih nereda van terena, javlja Media servis.

Među kaznenim djelima su nanošenje materijalne štete, unošenje pirotehnike na stadione, te čak i povlačenje kočnice za slučaj opasnosti u vlaku. Do sada je na crnu listu svrstano 10.000 huligana, a za svaku zemlju će biti pripremljen dosje o navijačima.


 
Utakmice s Engleskom i Nizozemskom u njemačkoj su uvijek bile visokog rizika, a u posljednje vrijeme u tu skupinu uvrštena je i Češka. Njihovi huligani često koriste sjekire i bejzbol palice.

Hrvati pak ne pripadaju skupini rizičnih navijača, no istaknimo da su neredi na Malti u njemačkim medijima oštro kritizirani.

Ipak, kako se karte kupuju na ime, navijači koji su poznati po nasilju ulaznice neće moći kupiti, tako da se neredi očekuju na javnim mjestima gdje će utakmice biti prenošene na video zidovima, javlja Deutsche Welle.

Tko su, prema Nijemcima, najaagresivniji navijači još se ne zna, a isto tako nisu poznati detalji hrvatskog navijačkog dosjea u njemačkoj policiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara