Njemačka strategija: Ne mijenjaj konja koji pobjeđuje

IZBORNIK  njemačke reprezentacije Joachim Loew, kao i naš strateg Bilić, za sutrašnju utakmicu ne najavljuje neka velika iznenađenja u sastavu Elfa.

"Neće biti mnogo promjena, možda će ući jedan ili dva nova igrača. Imamo široku klupu i neki mladi igrači se nameću u početni sastav", rekao je Loew.

"Tek smo na 80 posto mogućnosti"

Njemački strateg nema mnogo razloga mijenjati nešto u ekipi nakon pobjede 2:0 nad Poljskom. Kapetan momčadi Michael Ballack smatra da je njegova ekipa "na 80-85 posto" mogućnosti te da nema potrebe za radikalnim promjenama.

"Mislim da promjene nisu potrebne. Naravno, to ovisi o treneru, ali i o protivniku. Možda ćemo promijeniti jednu ili dvije poziciji", smatra igrač Chelsea.

Friedrich umjesto Jansena?

Jedna od mogućnosti je uvođenje Arnea Friedricha u početni sastav. Friedrich je branič koji može igrati u sredini ili na desnom boku. Jedini igrač koji je protiv Poljaka bio nešto lošiji je lijevi branič Marcell Jansen. Ukoliko bi Friedrich ušao umjesto Jansena, Philipp Lahm bi otišao na lijevu stranu dok bi Friedrich pokrio desnu.

Naravno, Loew bi se mogao prikloniti izreci ne mijenjaj konja koji pobjeđuje. Izbornik je povukao jako dobar potez stavivši Podloskog na lijevog veznog umjesto u napad. Poldi mu se odužio s dva gola pa će vjerojatno i protiv Hrvatske igrati na toj poziciji.

Hrvatski igrači mogu usporiti igru i ritam utakmice

Loew ima jako dobro mišljenje o našoj reprezentaciji, pogotovo nakon što je u kvalifikacijama dvaput svladala Engleze. Njemački strateg je Hrvatsku opisao kao vrlo dobru ekipu s kvalitetnim igračima koji mogu okrenuti ritam utakmice te usporiti igru, što Njemačkoj baš i ne odgovara.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara