LIGE PETICE

"Njemački klub" oduševio Njemačku. Usprkos zabrani igra s navijačima na tribinama

"Njemački klub" oduševio Njemačku. Usprkos zabrani igra s navijačima na tribinama
Foto: Gulliver / Getty Images

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH, kultni klub čije puno ime stranci "ne mogu izgovoriti" i koji se zbog toga u šali na svoj račun "preimenovao" u Njemački klub, opet je oduševio javnost odnosom prema navijačima i suradnjom s njima.

Bundesliga je prvo od najjačih europskih i svjetskih nacionalnih nogometnih prvenstava koje se nastavlja nakon prekida zbog pandemije koronavirusa.

Prošlo je 66 dana otkako smo gledali zadnju utakmicu njemačkog prvenstva, Borussia Monchengladbach - Koln 2:1 u 21. kolu. Ona se, jer je već tada buknula pandemija, igrala bez gledatelja na stadionu, a na isti način bit će odigrane i ostale utakmice do završetka prekinute sezone.

Međutim, "Njemački klub" i tada je i sada pokazao da ne može bez navijača usprkos zabranama i koliko mu znače. Jasno, ne ugrožavajući pritom ičiju sigurnost i poštujući pravila.

Spomenuta posljednja utakmica Bundeslige prije prekida bila je prva utakmica u povijesti najvišeg ranga njemačkog nogometa, koji je pokrenut 1963. godine, koja se igrala bez gledatelja.

Nogometaši Borussije su nakon pobjede ušli na navijačku tribinu stadiona i onda se njome popeli do navijača koji su ih čekali iza zatvorenih vrata stadiona kako bi s njima proslavili pobjedu.

Sada su pak navijači Monchengladbacha priskočili voljenom klubu tako da su mu u trenucima velike ekonomske krize izazvane koronom i prisilnom pauzom od natjecanja, tijekom koje klub nema prihoda, pomogli kupnjom kartonskih lutaka sa svojim likom.

Papirnate replike sebe navijači su kupili od kluba koji ih je tiskao na osnovu njihovih fotografija i zatim postavio na Borussia Park. 

Monchengladbach, koji prvenstvo danas nastavlja gostovanjem kod Eintrachta, tako će se u preostalih devet kola za mjesto koje vodi u Ligu prvaka boriti s navijačima na tribinama.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara