Njemački magazin odgovorio Ronaldu: "Stojimo iza svojih izvještaja"

Njemački magazin odgovorio Ronaldu: "Stojimo iza svojih izvještaja"
Foto: Spiegel

"Dokumenti koji navodno sadrže Ronaldove izjave o ovom slučaju potpuno su lažirani. Ukrali su ih hakeri, a zatim proslijedili medijima. Značajni dijelovi su promijenjeni ili potpuno izmišljeni. Medijska kuća koja je sve pokrenula neodgovorno je temeljila svoje tekstove na ukradenim digitalnim dokumentima kojima je lako manipulirati."

Ovo su riječi Petera Christiansena, odvjetnika Cristiana Ronalda u slučaju Portugalčevog navodnog silovanja Kathryn Mayorge iz 2009. Podsjetimo, Spiegel je objavio dokument za koji tvrdi da je autentičan, ugovor o Ronaldovoj isplati 325 tisuća eura Mayorgi te obavezi da joj preda nalaze svog HIV testa kako bi joj dokazao da nema rizika od zaraze. Ronaldo i njegov odvjetnik tvrde da su dokumenti koje je objavio njemački magazin "ukradeni, a njihovi značajni dijelovi dodani ili potpuno izmišljeni".

"Iako je Cristiano Ronaldo naviknut na medijsku pozornost jer je javna osoba, apsolutno je nedopustivo da mediji nastavljaju kampanju njegovog crnjenja na temelju ukradenih dokumenata kojima je lako manipulirati. Cristiano Ronaldo ovlastio je svoje odvjetnike u SAD-u i Europi da vode računa o svim legalnim aspektima i uvjeren je da će istina prevladati, usprkos brojnim dezinformacijama", dodaje Christiansen.

Optužbe o neistinom informiranju čuo je i Der Spiegel, njemački magazin o kojem Ronaldov odvjetnik govori. Stoje iza svojih izvještaja i napominju da prije svake objave ovakvih priča temeljito provjeravaju činjenice.

"Imamo na stotine dokumenata od različitih izvora koji potvrđuju naše izvještaje. Čvrsto stojimo iza njih. Nemamo razloga vjerovati da dokumenti nisu autentični. Izjave Petera Christiansena samo su novi primjer istog puta kojeg su se gospodin Ronaldo i njegovi odvjetnici držali u prošlosti kada su se neuspješno borili protiv našeg istraživačkog rada", rekli su iz Der Spiegela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara