RUKOMETNI EURO

Njemački mediji: Sad Duvnjaka treba zaključati u svlačionicu

Njemački mediji: Sad Duvnjaka treba zaključati u svlačionicu
Foto: EPA, screenshot

UOČI večerašnje utakmice Hrvatske i Njemačke (20:30) u 2. kolu druge faze Europskog prvenstva, njemački se mediji više bave svojom reprezentacijom nego hrvatskom.

Od glavnih njemačkih medija najdetaljniju analizu Hrvatske nudi ZDF, koji kao glavnu prijetnju ističe Domagoja Duvnjaka i prenosi njegovu izjavu: "Bit će to teška utakmica za nas, Njemačka ima izvrsnu reprezentaciju svjetske klase, sve je moguće."

ZDF spominje i Luku Cindrića te Igora Karačića kao još dvojicu munjevitih i pametnih desnorukih vanjskih igrača koji se brinu za brz protok lopte. Ne zaboravljaju ni na Luku Stepančića te napominju kako je hrvatska obrana fizički golema, isključivo s dvometrašima na mjestu pivota te isturenim Duvnjakom koji iznimnim osjećajem za prostor ometa sve protivničke napadače. Tvrde da samo vratari Ašanin i Šego nisu na vrhunskoj razini.

Svi njemački mediji zadovoljni su najboljom predstavom svoje reprezentacije na EP-u koja je stigla na prošloj utakmici protiv Bjelorusije (31:23), a Sportbuzzer.de prenosi riječi izbornika Prokopa: "Pokazali smo značajan napredak u svim segmentima igre i zato smo zadovoljni."

Bild ističe Duvnjaka, Cindrića i Karačića kao "samo trojicu među mnogim izuzetnim igračima olimpijskih pobjednika iz 2004." te prenosi Prokopove riječi da je Hrvatska apsolutno vrhunska momčad te da igra u najjačoj postavi.

No Bild je veći prostor dao smiješnom incidentu s poluvremena utakmice protiv Bjelorusije kad je njihov igrač Julius Kühn ostao nakratko zaključan u svlačionici. Bild donosi priču o tome kako je za to "zaslužna" team managerica Nane S. koja nije znala da je on ostao sjediti na zahodu kad su svi ostali igrači već izašli. Kühna su "oslobodili" kad je počeo lupati po zaključanim vratima.

Iako je dotičnoj bilo užasno neugodno zbog te situacije pa nije željela o njoj ni razgovarati, njen kolega Oliver Roggisch rekao je kako joj je oprošteno ako Njemačka nastavi i dalje ovako igrati.

Bild zatim zaključuje tekst opaskom kako bi bilo dobro da večeras tako Duvnjaka zaključa u svlačionicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara