RUKOMETNO EP

Njemački novinar ispričao anegdotu o Červaru: "Ništa protiv Line, on je legenda"

Njemački novinar ispričao anegdotu o Červaru: "Ništa protiv Line, on je legenda"
Foto: EPA

HRVATSKA danas od 16:30 u Švedskoj igra finale rukometnog Europskog prvenstva protiv Španjolske i bori se za jedino zlato koje joj nedostaje s velikih natjecanja. Osim Hrvatskoj, ta medalja nedostaje i Lini Červaru, o kojem je njemački novinar Christoph Dach ispričao anegdotu u svom tekstu za Der Spiegel.

"Bila je hladna siječanjska večer u Zagrebu prije dvije godine. Taksista, inače starijeg gospodina koji je volio čavrljati o svim sportovima, putnici su upitali je li Červar sada u nemilosti javnosti zato što je njegova momčad kod kuće ostvarila loš rezultat. Vozač je izgubio živce, okrenuo se prema ljudima koje je vozio i rekao: 'Da niste govorili ništa protiv Line, Lino je legenda!' uvjerljivo je rekao taksist.

Čarobnjak iz Umaga

Ova anegdota govori sve što morate znati o statusu Line Červara u Hrvatskoj. Čarobnjak iz Umaga najveći je hrvatski rukometni brend", piše Der Spiegel u uvodu svog teksta o Lini Červaru.

Navode Nijemci kasnije i sva odličja koja je Červar osvojio u karijeri, komentiraju i hrvatski put na ovom Euru, a dodaju i kako je zlato za koje se danas bori jedino koje mu nedostaje. 

"Hrvatska nije izgubila nijednu utakmicu na ovogodišnjem Euru, a najbolji je bio Domagoj Duvnjak, koji je sam preokrenuo pet golova zaostatka protiv Njemačke. Hrvatska je slomila dotad nezadržive Norvežane i sada juri po zlato. Kada je Hrvatska zabila pobjednički gol protiv Norveške, na aut-liniji ste mogli vidjeti Červara s visoko podignutom i stisnutom šakom. Bila je to slika koju će Hrvati svakako htjeti vidjeti i danas", navodi Spiegel u zaključku. 

*Sadržaj donosi Index u suradnji s PPD-om, te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz rukometni Euro i Hrvatsku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara