NK Osijek slavi pobjedu Viktora Orbana

NK Osijek slavi pobjedu Viktora Orbana

Foto: NK Osijek

NK OSIJEK poželio je sreću Viktoru Orbanu nakon što je mađarski premijer sinoć potvrdio pobjedu na parlamentarnim izborima.

"Čestitke našem najpoznatijem navijaču na premoćnoj pobjedi! NK Osijek mu želi puno uspjeha u predstojećem razdoblju na čelu mađarske vlade", objavio je osječki klub na službenoj Facebook stranici uz fotografiju predsjednika kluba Ivana Meštrovića i novog-starog premijera Mađarske.
 No, Orban nije samo veliki navijač Osijeka već i čovjek koji je obogatio Lorinca Mesarosza, jednog od predsjednika kluba s Drave.

Kada je Orban 2010. godine postao premijer, građevinska tvrtka Lorinca Meszarosa doživjela je rast od blizu tisuću posto. Ubrzo se počeo širiti u biznis nogometa i medija. Vlada Viktora Orbana već je uložila milijune u projekt osječke škole nogometa. 

Meštrović je prošle godine Orbanu darovao dres Osijeka u znak zahvalnosti na njegovoj potpori.

"Od prije je poznato kako je Orban iskreni i veliki simpatizer Bijelo-plavih, koji je to pokazao i prilikom gostovanja Osječana u mađarskom Felcsutu, kada ih je došao pozdraviti na Pancho Areni, stadionu Puskas Akademije", objavio je tada Osijek uz gornju fotografiju. Orban je Osijeku lani čestitao 70. rođendan pismom koje je u njegovo ime pročitao veleposlanik Mađarske Jozsef Magyar na prigodnoj svečanosti.

"Vlada Viktora Orbana svake godine financijski pomaže kulturne i sportske udruge na područjima susjednih zemalja gdje je koncentrirana većina pripadnika mađarskog naroda. Tako su u programu za sljedeću godinu predvidjeli i 3,3 milijuna eura za udrugu Škola nogometa NK Osijek. Taj novac ide na zasebni račun Škole i bit će iskorišten za gradnju kampa, a ako se pokažemo kao dobri gospodari, ne vidim razloga da se slično ne ponovi i 2018. godine", rekao je prošle godine predsjednik Osijeka Ivan Meštrović, kada je najavio i pomoć mađarskih ulagača u izgradnji nogometnog kampa, kao i novog luksuznog stadiona.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara