Nk Široki Brijeg: "Žalosno je da se huligane želi prikazati žrtvama"

Nk Široki Brijeg: "Žalosno je da se huligane želi prikazati žrtvama"

Tekst: K.K.
Foto: Cropix

MINISTAR kulture i sporta Kantona Sarajevo, poznati glumac Emir Hadžihafizbegović u Širokom se Brijegu danas sastao sa ministrom unutarnjim poslava Ivicom i Gašprarovićem, guvernerom Zvonkom Jurišićem te čelnim ljudima općine Široki Brijeg, a sve u jednu svrhu - što bržeg i efikasnijeg pronalaska krivca za smrt 24-godišnjeg navijača Sarajeva Vedrana Puljića koji je jučer poginuo u navijačkim okršajima u hercegovačkom gradiću.

> Video - Tragedija u Širokom Brijegu: Ubijen 24-godišnji navijač Sarajeva!

> Brat ubijenog navijača Vedrana Puljića prerezao vene!

> Policija: Navijači Sarajeva došli su samo s jednim ciljem - izazivati nerede!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Video - Svjedok demantira policiju: Vidio sam kako je policajac ubio Vedrana Puljića

"Posve je glupo razmišljati na način da se ubojstvo dogodilo zbog razbijenih izloga i velike materijalne štete. Hoće li se vratiti ljudski život kao što će se popraviti izlozi i promijeniti stakla?", prenosi izjavu Hadžihafizbegovića Dnevni avaz.

"Navijači Sarajeva su napali prodavača ulaznica i oteli mu novac"

Povodom jučerašnjih navijačkih nereda u Širokom Brijegu koji su rezultirali smrću navijača Sarajeva Vedrana Puljića te ozljeđivanjem nekoliko desetaka ljudi javnosti se obratio predsjednik nogometnog kluba Široki Brijeg Zlatan Mijo Jelić čije priopćenje vam u cijelosti donosimo.

"Nogometni klub Široki Brijeg poduzeo je apsolutno sve što je trebao poduzeti u skladu s propisima i pravilima organizacije jedne prvenstvene utakmice Premier lige BiH, odnosno sve što je u nadležnosti i obvezi kluba-domaćina. Cijelo vrijeme boravka u Širokom Brijegu, tijekom dva dana (subota i nedjelja), nogometašima i vodstvu FK Sarajevo zajamčena je i osigurana potpuna sigurnost, a održali su i traženi trening. Jednako tako, za sve vrijeme na samom travnjaku i tribinama Pecare, što je u nadležnosti organizacije i odgovornosti NK Široki Brijeg, nije zabilježen ni najmanji incident.

Druga stvar je što je u Široki Brijeg, došlo tri do četiri puta više navijača Sarajeva nego ih je bilo službeno najavljeno, a isti su odmah po dolasku, oko pola sata prije zakazanog početka utakmice, počeli izazivati nerede, fizički napavši prodavača ulaznica i zamjenika zapovjednika PU Široki Brijeg, otuđivši pritom od prodavača ulaznice i torbu s novcem i nanijevši pritom obojici tjelesne ozljede. Nakon toga došlo je do eskalacije sukoba na ulicama oko stadiona Pecara, gdje je uredovala policija. O tim događajima službeno je javnost izvijestio nadležni MUP Zapadnohercegovačke županije.

Žalosno je da je pojedini članovi vodstva FK Sarajeva sada daju izjave o tome tko je koga napao i optužuju domaćine, s obzirom na činjenicu da su oni cijelo vrijeme bili na sigurnom, u klupskim prostorijama NK Široki Brijeg i na travnjaku Pecare, te uopće nisu mogli vidjeti što se događalo na ulici. Jednako tako, žalosno je da pojedini mediji od huligana, koji su u Široki Brijeg došli s očitom namjerom izazivanja izgreda, pokušavaju napraviti žrtve.

Nogometni klub Široki Brijeg organizirao je brojne domaće i europske utakmice na vrhunskoj razini, ugostio mnogobrojne momčadi na Pecari i sve su, kao i FK Sarajevo tijekom dvodnevnog boravka u Širokom Brijegu, imale puno gostoprimstvo, bez i najmanjih zamjerki. NK Široki Brijeg žali zbog tragičnog epiloga događanja izvan stadiona Pecara, na ulicama Širokog Brijega, a obitelji preminulog izražava iskrenu sućut.

Pozivamo nadležne institucije da konačno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se stalo na kraj huliganima i kako se ovako tragični događaji nikada više nigdje ne bi ponovili.
"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara