2. HNL

NK Solin o pozivu sutkinji na je*anje: "Ako je to istina, bit će teških kazni"

NK Solin o pozivu sutkinji na je*anje: "Ako je to istina, bit će teških kazni"
Foto: Facebook, Solin, NK Solin

SUTKINJU Ivanu Martinčić koja je jučer nakon utakmice 2. HNL u Sesvetama prijavila delegatu šovinistički ispad igrača Solina, jutros smo pronašli na treningu u Koprivnici.

Martinčić je sinoć bila četvrta sutkinja na burnoj utakmici Solina i Sesveta te je doživjela jedan od najneugodnijih incidenta u karijeri. Sutkinja iz Koprivnice prijavila je igrača Solina Vlatka Šimunca jer ju je u tunelu nakon utakmice pozvao da dođe u svlačionicu kako bi ju svi mogli izjebati. 

Prema službenom zapisniku, Šimunac, inače dijete Cibalije, obratio se 34-godišnjoj sutkinji riječima: "Dođi da te jebemo". 

Međunarodna sutkinja, u čijoj se statistici ističu utakmice ženske Lige prvaka te kao najveći domet finale ženskog Europskog prvenstva do 19 godina, nije oklijevala s prijavom, ali nam u telefonskom razgovoru nije mogla kazati ništa više od teksta koji je unesen u službeni zapisnik. "To što stoji u zapisniku, to je to, nemam drugih komentara i ne mogu o tome govoriti. Sve je u redu, taman ste me prekinuli u treningu". Martinčić nam nije mogla odgovoriti ni na upit hoće li slučaj prijaviti policiji, što je legitimno pitanje u odnosu na navode iz zapisnika HNS-a i seksistički ispad, sramotu te poniženje koji je pretrpjela od muškog kolege i nogometaša Solina.

NK Solin još čeka igrače da se vrate s puta

U NK Solinu razgoavarali smo s članom uprave kluba i dogradonačelnikom Solina, 28-godišnjim Ivicom Rakušićem.

"Ne možemo službeno komentirati incident jer želimo ustanoviti točne činjenice i čekamo našu momčad da se vrati s puta. Odmah ćemo u odnosu na zapisnik i izjave sudionika javno reagirati. Moram kazati da trenutno imamo informacije da se situacija nije odigrala onako kako je navedeno u zapisniku, no o tome mogu samo nagađati.  

Naglašavam da ćemo ukoliko se navodi sutkinje pokažu istiniti, najoštrije reagirati i sukladno našem pravilniku žestoko sankcionirati takvo ponašanje. Bez obzira na katastrofalno suđenje tijekom utakmice, nema nikakvog opravdanja za ispade takvog tipa. Ne pada nam napamet to tolerirati i oštro osuđujemo svaki oblik nasilja, posebno u sportu koji moramo čuvati od toga. Ne znam što je istina i pričekat ćemo s daljnjim komentarima."

Index prenosi seksističke izjave iz zapisnika u integralnoj verziji, bez cenzure, jer smatra da se o šovinizmu i iživljavanju na sportskim igralištima ne smije pisati uvijeno, već uporno i precizno, bez obzira koliko gnjusno zvuči. Očekujemo hitnu reakciju Hrvatskog nogometnog saveza i njihove Disciplinske komisije koja će utvrđivati okolnosti događaja te donijeti odluku o eventualnim sankcijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara