"NLB liga je pičkin dim, uništila je našu domaću košarkašku ligu"

"NLB liga je pičkin dim, uništila je našu domaću košarkašku ligu"

U EKSKLUZIVNOM intervjuu za srpsku novinsku agenciju Tanjug Vlatko Marković navodno je izjavio: "Ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi jednog dana Srbija i Hrvatska zajedno organizirale veliko nogometno natjecanje kao što je Europsko prvenstvo."

Međutim, večeras je u razgovoru za Index to je odlučno demantirao ističući kako on to nikad nije rekao, već je pritom mislio na pitanje regionalne lige.

"Nisam izjavio takvo što, to su gluposti, svi znaju koji su stavovi Vlatka Markovića. Ja sam tu govorio o mogućnosti često spominjane regionalne lige, za koju kao član UEFA-inog odbora tvrdim da je nemoguća." - napominje Marković.

Vlatko Marković predstavio je javnosti uvjete koji se moraju zadovoljiti kako bi se o regionalnoj ligi uopće moglo pričati, iako ona, napominje nema smisla.

"Prvi uvjet je da UEFA to dopusti, a zatim da svi klubovi na to pristanu. Onda možda i onaj najvažniji, sigurnost. Mora se osigurati najviši stupanj sigurnosti, pogotovo ako dolaze klubovi iz Srbije, Zvezda i Partizan. Zatim trebaju igrati samo veliki klubovi, a to su Partizan, Zvezda, Maribor, Kopar, Hajduk, Dinamo, Austrija,  Rapid Beč, Sarajevo, Zrinjski, Ferencváros i Honvéd, a na kraju dolazimo i do financijske isplativosti." - izreferirao je predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"UEFA", kaže Marković, "neće vjerojatno nikad, dopustiti da pobjednik ove regionalne lige ide u Ligu prvaka, iako Platini sada radi na tome, stoga ova regionalna liga ne bi imala nikakvog smisla."

"U to sam siguran, UEFA vjerojatno neće nikad dopustiti da prvak te fiktivne lige ode u Ligu prvaka, kao što to nisu dopustili ni Skandinavcima. U tom slučaju pobjednik ove lige trebao bi za prvo mjesto dobiti iznimno veliku novčanu nagradu, oko tri milijuna eura, kako bi mogao zadržati momčad na okupu, a ne je rasprodavati. A tko će platiti taj novac, to je sasvim drugo pitanje."- napominje Vlatko Marković.

Na pitanje vezanom uz eventualni termin odigravanja ove "lige" odgovara: "Pa to vam ja i govorim cijelo vrijeme. Ova liga se ne može organizirati nikada, u našim uvjetima, nikada, jer nema nikakvog smisla. Pogledajte tu NLB ligu, što je ona, pičkin dim, samo je uništila našu domaću košarkašku ligu."

V.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara