Nogomet: Europska komisija protiv Zakona o "spasu calcia"

EUROPSKA komisija odbila je"Zakon spasa calcia" o otpisu i odgodi naplate dugova, koji je ovogaljeta izglasala talijanska Vlada kako bi pomogla nogometnim klubovima koji imaju velike dugove.

Vlada Silvia Berlusconia ove je godine uvela Uredbu, koju je ozakonio Parlament i koja omogućuje klubovima amortizaciju vrijednosti igrača (fiskalnih i inih dugova) na 10 godina. Povlasticu koristi 16 klubova, svi osim Juventusa i Sampdorie. Trenutačno su klubovi Serie A ugubitku milijardu i 54 milijuna eura, najviše Inter (319 milijuna eura), a zatim Milan (242), Roma (234) i Lazio (213).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, inspektor za tržišnu konkurenciju pri Europskoj uniji,Talijan Mario Monti osporio je "Zakon spasa" tvrdeći da je u koliziji sa zakonima EU-a. U ispitivanju njegove zakonitosti sudjelovao je i Frits Bolkenstein. Monti je upozorio kako taj zakon krši europske regulative i kako su njime talijanski klubovi u prednost pred klubovima iz Španjolske, Francuske i Njemačke.

Sada je na redu talijanska strana. Berlusconi i njegovi ministri imaju dva mjeseca za odgovor na odluku Europske komisije. Ukoliko ne potvrde da je "Salvocalcio" u suprotnosti sa zakonima EU očekuje ih tužba na Europskom sudu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara