NOGOMET I MAFIJA Tri igrača i tri kluba optuženi za suradnju s Camorrom, među njima Reina i Napoli

NOGOMET I MAFIJA Tri igrača i tri kluba optuženi za suradnju s Camorrom, među njima Reina i Napoli

Foto: Twitter

NOGOMET u Italiji i skandali ne mogu jedno bez drugog. Pepea Reinu, Paola Cannavara i Salvatorea Aronicu federalni nacionalni sud Nogometnog saveza Italije optužio je da su "održavali neprikladne odnose" s Camorrom, dobro poznatom lokalnom mafijaškom organizacijom.
 
Reina (35), Cannavaro (36) i Aronica (40) sumnjiče se da su surađivali s osuđivanim kriminalcima Gabrieleom, Francescom i Giuseppeom Espositom, vođama Camorre, a za istu stvar optuženi su i klubovi poput Napolija, Sassuola i Palerma. 
Reina je najprije u sezoni 2013/14 bio na posudbi u Napoliju, a vratio se 2015. i ovog ljeta će napustiti klub jer je već ranije dogovorio transfer u Milan. Cannavaro, mlađi brat mnogo poznatijeg Fabija Cannavara, dijete je Napolija, za koji je igrao u sezoni 1998/99, te od 2006. do 2014. godine, nakon čega je otišao u Sassuolo.
 
Prošle godine završio je karijeru te otišao u kineski Guangzhou Evergrande, gdje je pomoćnik Fabiju, inače prvom treneru momčadi.
 
Aronica je proveo u Napoliju pet godina, od 2008. do 2013, a nakon toga je jednu sezonu nosio dres Palerma. Od 2015. je član niželigaša Calcio Sicilia. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara