LIGE PETICE

Nogomet u Italiji neće započeti nakon 3. svibnja! Klubovi žive u oblacima

Nogomet u Italiji neće započeti nakon 3. svibnja! Klubovi žive u oblacima
Screenshot: Twitter

TALIJANSKI ministar sporta dao je izjavu iz koje se može naslutiti kako Italija još neko dulje vrijeme neće gledati nogomet na svojim stadionima. 

Vincenzo Spadafora najavljuje produljenje mjera koje su zasad na snazi do 3. svibnja. To bi značilo da se liga, do čijeg je kraja ostalo 12 kola, gotovo sigurno neće završiti prije kraja lipnja, kada bi trebala završiti da bi bila zaključena u tekućoj nogometnoj sezoni. 

"Nogomet neće započeti ni nakon 3. svibnja. Čelnici Serie A već su pogriješili s procjenom kad je bilo vrijeme za zaustavljanje. Moraju shvatiti da ništa neće biti kao prije", rekao je talijanski ministar u intervjuu za Repubblicu pa dodao: 

"Sport nije samo nogomet i nogomet nije samo Serie A. Osnovni sport dobit će izvanredan plan od 400 milijuna eura. Taj novac dat ćemo amaterskim udruženjima na teritorijima, onima za koje sam siguran da će biti među pokretačima preporoda. Veliki klubovi žive u snovima i preko svojih mogućnosti. Najveći problem su milijunske plaća igrača. Oni moraju shvatiti da nakon ove krize ništa ne može više biti kao prije."

Nakon toga je otkrio što to točno znači za sport u Italiji, europskoj zemlji koja je najteže pogođena pandemijom koronavirusa.

"Predložit ću produljenje blokade sportskih natjecanja na svim razinama za cijeli travanj, a tu mjeru proširit ću i na treninge na koje nismo intervenirali jer je još uvijek postojala mogućnost održavanja Olimpijskih igara", zaključio je Spadafora. 

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara