Nogometaši španjolskog drugoligaša za poraz okrivili - sutkinju

NOGOMETAŠI španjolskog drugoligaša Tenerifa, poglavito Argentinci Daniel Fagiani i Martin Posse, razlog nedjeljnog poraza u gostima protiv Valladolida (12) pronašli su u pomoćnom sucu.

Vijest ne bi bila toliko zanimljiva da se ne radi o jedinoj sutkinji koja se profesionalno bavi ovim poslom u Španjolskoj, Marisi Villi. Nogometaši Tenerifa smatraju kako gospođa Villa fizički nije sposobna obavljati svoj posao.

"Bilo je očigledno da gospođa nema fizičku kondiciju koja zadovoljava ritam igre. Nogomet je brza igra i stoga smatram da ona nije kompetentna za obavljanje ovoga posla. Ne bih želio ispasti mačist, ali mislim da žene ne mogu suditi utakmice muškaraca. Možda mogu voditi ženske utakmice, ali muške sigurno ne", rekao je Fagiani.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Daniel je potpuno u pravu, ženskim sucima je mjesto samo na utakmicama žena", kazao je Posse.

Fagiani i Posse bili su posebno ljutiti na odluku Ville u završnici utakmice kada je na njezinu signalizaciju dosuđen kazneni udarac za Valladolid iz kojega je postignut pobjednički pogodak.

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Angel Maria Villar stao je u obranu sutkinje, te rekao kako će se "eksperiment uvođenja ženskih pomoćnih sudaca sigurno nastaviti".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara