Nokaut za tri sekunde: Pogledajte prvu tučnjavu golmana u NHL-u nakon četiri godine

Foto: Screenshot

BRENT JOHNSON, 33-godišnji vratar NHL momčadi Pittsburgh Penguinsa, i Rick DiPietro, čuvar mreže NY Islandersa, potukli su se na ledu upriličivši na taj način prvu tučnjavu golmana u najjačoj ligi hokeja na ledu nakon gotovo četiri godine. Kratko je trajalo.

Vratar Penguinsa bio je 16.5 sekundi udaljen od drugog "shutouta" sezone prije no što je zaradio isključenje zbog fizičkog sukoba sa suparničkim golmanom tijekom 3:0 pobjede svoje momčadi.

Ljutit zbog toga što je DiPietro blokom grubo zaustavio njegova napadača Matta Cookea, Johnson se sjurio na suparničku polovicu leda skinuvši pred plavom crtom svoje rukavice. Suparnika je poslao na led jednim udarcem ljevice. Johnsonu je to bila prva tučnjava u NHL karijeri.

"To je nešto što već dulje vrijeme priželjkujem. Neke su se stvari sakupile, bio sam frustriran", kazao je Johnson koji je šaku smjestio iznad lijevoga DiPietrova oka.

"Bio je to sretan udarac, nisam nikoga htio ozlijediti."

Ipak, udarena strana lica brzo je DiPietru nabubrila.

"Čovjek ima duge ruke. To je hokej, takve se stvari događaju", objasnio je poraženi u tom i u cijelom meču.

Uzvratni "boksački" meč ova dvojica imat će priliku upriličiti 11. veljače u Long Islandu kada se ove dvije momčadi ponovno sastaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara