Video - Mamić prokazao igrače: Drugi put ću nekog u svlačionici uhvatiti za vrat!

Foto: Nenad Dugi / Cropix

ZDRAVKO MAMIĆ više ne dolazi sretan na posao. Razloga je mnogo, a jedan od njih je i odnos igrača prema klubu. Izvršni predsjednik želio s javnosti podijeliti "bol i usamljenost, jer Liga prvaka, kao i kraj polusezone u HNL-u nikoga ne zanimaju". Želio je mobilizirati igrače koji su uljuljani, ali je i pokazao ugovor s Eduardom, koji je bio druga tema današnjeg druženja u Maksimiru.

Kruno Jurčić prvi je uzeo riječ i najavio Vinkovce: "Cibaliju sam gledao protiv Vinogradara, pobjegli su mi na televiziji... Iskusna ekipa, niz igrača koji su dugo u Vinkovcima. Pod vodstvom novog trenera promijenili su stil, igraju mekše nego kod Mršića. Zbog žutih kartona nema Leke i Beqiraja, Šimunić i Tonel su out do kraja polusezone"

"Utakmice koje pratim, kada je riječ o našim protivnicima, ne znače puno jer protiv nas uvijek igraju s većim angažmanom"

Zdravko Mamić brzo je preuzeo riječ. Tvrdi da bi odmah otišao iz Dinama da ga ima kome ostaviti.

"I danas sam dobio potvrdu da mnogi uopće ne znaju da se igra utakmica u Vinkovcima, kao ni Lyon u srijedu. Opet nema pitanja.... Patim već godinama, dolazim tri godine na posao kao da idem na najteži prinudni rad. Godinama mi je ovo bio smisao života, sada dolazim jer moram. Neću reći da mi se gadi, ali dolazim iz ljubavi prema Dinamo da ga ne ostavim u glibu, kao što su mnogi drugi radili kroz povijest"

"Kada netko dođe i kaže da će voditi Dinamo kao ja i Barišić barem u 60 psoto, stavit ću mu deset crvenih tepiha, ali to nije tema"

"Tema je bol i spoznaja koju sam vidio, da nakon 12 godina što nismo igrali Ligu prvaka, to nikoga ne interesira! Nitko ne priča o Cibaliji i Lyonu! Ne mogu nego da to podijelim s vama i da napravim mobilizaciju.... Kruno je jedini čovjek osim Barišića koji živi samo za Dinamo 24 sata. On je moj saveznik, to je odgovor na pitanje zašto stojim iza trenera. Vidim svojim očima što Kruno radi za Dinamo, a o sebi neću ni pričati. Ja vas molim, zajedno s javnosti, molim i svoje igrače... Osjećam se sve usamljeniji i napušteniji..."

Neki su već u travnju na Copacabani i Hvaru

"Napravio sam povijesnu analizu; uvijek u listopadu i travnju ne ličimo naništa. Neki su na Copacabani, neki su na Hvaru... A ja kao magarac godinama sve branim, napravio sam od sebe kretena. A ja sam samo čovjek koji beskrajno volim Dinamo. Ovdje sjedi čovjek koji će u svoja dva mandata koja će trajati minimalno tri godine, uzeti pet trofeja"

"Igrači nisu u formi, ali ne zbog loše forme... Oni već mjesecima ne žive za Lyon. Ne možeš naručiti formu u srijedu ujutro prije utakmice... Gdje su bili svih ovih mjeseci? Struka je dala maksimum, ali... Igrači nemaju odnos prema klubu, navijačima, radnoj zajednici, a imaju milijune kuna plaće. Želim ih prokazati, želim da prenesemo sinergiju na igrače i struku... I na huligane... Ako misle da su navijači, neka nam dođu pomoći. Želim sinergiju kakvu smo imali u lipnju"

Igrači bježe i jer ih navijači vrijeđaju

"No, tu ima i objektivnih problema. Igrači žele u inozemstvo jer ih vrijeđaju... Pa tko bi slušao takva vrijeđanja svaki dan?"

"Tražim od Jurčića da ovo prenese igračima. Nadam se i da će čitati portale i novine, čitaju oni sve kad ih zanima... Želim da u ove dvije utakmice poginemo, ai nažalost, nećemo vratiti sve ovo o čemu pričam, zbog lošeg odnosa igrača. Sve ove godine pošteni treneri su padali zbog igrača..."

"Mi znamo što nam nedostaje. Vatra i strast, igrači koji bi za grb i rezultat još više ginuli. Razlika između Hajduka i Dinama je u menadžmentu... Hajduk ima sjajne igrače, Andrića, Limu, Vukušića, Tomasova, Subašića, ali nemaju ovo što mi imamo. Neka se ne ljute, ali to je razlog što smo uvjerljivi prvaci. Branio sam često igrače i trenere kada nisam trebao... Pitate se zašto ulazim u svlačionicu, pa čovječe, spašavam glavu i egzistenciju kluba. Pa sljedeći put dignut ću nekoga za vrat u zrak kao što sam već napravio u Varaždinu..."

"Nemam primjedbu na nikog posebno, točno se zna tko nije dao doprinos i zašto. Ne bih vagao, smatram da se igrači u Hrvatskoj i Dinamu uljuljkaju, nemaju dovoljno ambicije. Za nas prvenstvo niti ne počinje, nemojmo se lagati. Nitko od ovih igrača nije zalutao u Dinamo, sva 33 zaslužuju biti ovdje. Ne znam je li problem u ligi, prešaltavanju s Lige prvaka na HNL, navijači koji vrijeđaju.... Ali ako sam sve novce proslijedio u džepove igrača, što bi oni trebali raditi? Izgledam kao starac, život mi je Dinamo i spavanje"

"Moj odlazak ovisi o tome hoće li se pojaviti netko normalnog da ovo preuzme. Zašto bih na panj stavljao svoje zdravlje? Dolaze mi mutni tipovi i rade mi o glavi. Zašto? Da bi se netko zafrkavao i ne bi izvršavao svoje obveze?"

Druga tema je Eduardo da Silva, nastavio je Mamić. "Ovo je zadnje što ću reći o tome. Hrvatska je pravna država, svjedoci smo nepravde koja se raznoraznim kanalima i samoproglašenim komentatorima i kvazi odvjetnicima provodi po medijima. Eduardov tim na čelu s uglednim odvjetnikom vrši silovit pritisak na sudstvo, ja ih molim da prestanu"

Dao sam njegovoj mami stan svoje žene da živi u njemu, a Eduardova supruga htjela je stan prepišem Eduardu!

"Eduardo kaže da sam mu dao 20 tisuća eura... Donio sam ugovore, ja sam pokrovitelj, Dudu nogometaš, a Suzano opunomoćenik. Ugovor je sklopljen 2001. godine dok nisam bio u Dinamu.  Pravnici su na isti dan napravili dva ugovora, o ulaganju te o posredovanju i zastupanju. Dao sam 50 tisuća dolara, pa 300 tisuća dolara Eduardovom skrbniku Suzanu. To je bilo 16. travnja 2004. godine. Dao sam Suzanu novac da ga oslobodim od Suzana, a njegov dio dao sam Eduardu, a mogao sam uzeti i njegov postotak, kao svaki normalan čovjek"

"Sve je prevedeno na portugalski. Ovdje sve piše. Idemo dalje, imamo cifru od sto tisuća eura, 17.5.2004. godine, to dajem Eduardu. On kaže da mu ništa nisam dao... I što sad? Ovo sve su pisali odvjetnici, ovjereno je, solemnizirano.... Nemojte me više nikada o Eduardu pitati..."

"Dao sam mu novac da otplati stan, dao sam mu za auto, svadbu, kupio njegovoj mami kuću... sve ću to dokazati. I operaciju sam mu platio. Ma, neću se spuštati na taj nivo. Pitao sam ga na svadbi bi li on htio da mu je majka tu. Dali smo joj stan moje žene, a on je tražio da to prepišem na njega. na to ga je nagovorila njegova žena. Mama se tada vratila u Brazil"

"Stalno sam izbjegavao ovaj scenarij zbog navijača i reprezentacije. Znam da bi vi radije stalni na stranu nekog tko je granatirao Vukovar, u sukobu sa mnom. Ne tražim po ugovoru 25 posto, što će na njegova primanja u Arsenalu i Šahtaru iznositi 20 i nešto milijuna... Ja samo tražim svoj milijun, koji nije isto vrijedan jučer i danas... Dudu ne zna tko mu je otac, ja sam bio otac. Dudu je zabijao, ali ja sam bio logistika, savjetnik. Platio sam Laljku u Interu sto puta da školuje Eduarda. Kada sam ga upoznao imao je 16 godina i bio je bolestan. Trebalo ga je izliječiti i osigurati mu gdje da igra. Ovo je zaista zadnje što ću reći na ovu temu"

"I za kraj ispričavam se stanovnicima Babine Grede jer sam zadnji put rekao da je to razina na kojoj Dinamo danas igra. Nisam želio uvrijediti to čestito selo i njegove stanovnike"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara