HNL

Nova rasprodaja u Rijeci: Bišćan ostaje bez ključne četvorice

Nova rasprodaja u Rijeci: Bišćan ostaje bez ključne četvorice
Foto: Pixsell

RIJEKA bi, po tko zna koji prijelazni rok zaredom, mogla biti sklona prodaji ključnih igrača.

Premda je rezultatski i mentalno preporodio još nedavno letargičnu momčad (osam pobjeda i jedan remi u devet mečeva), Rijekin trener Igor Bišćan suočen je s prvim nedaćama. 

Predsjednik Damir Mišković najavio je prodaju, ni manje ni više, nositelja ekipe. 

"Bez panike, ne raspadamo se i klub nije na prodaju", nedavno je strasti smirivao direktor Luka Ivančić nakon Miškovićeve objave kako je klub zbog izgradnje Rujevice kreditno dužan 18 milijuna eura. Rijekina transferna politika i dalje će se oslanjati na prodaji najboljih igrača kako bi se zadovoljio godišnji proračun.

"U svakom prijelaznom roku najčešće prodamo dva najbolja igrača. Međutim, sve, naravno, ovisi o ponudama. O prodaji Hebera priča se već godinu dana. Moguće je da se i to dogodi, ali zasad konačne odluke nema", potvrdio je zamjenik sportskog direktora Ivan Mance i istaknuo kako će klub pristati jedino na "nemoralnu ponudu".

Heberova prodaja, kao i nekolicine igrača, bit će prioritet u predstojećem razdoblju jer je Damir Mišković za Sportske novosti najavio smanjivanje klupskog budžeta između osam i deset milijuna eura. Neminovna prodaja - namaknuta transferima najboljih igrača - u ukupnom iznosu oko sedam milijuna eura bila bi ključna u osiguravanju najavljenog klupskog proračuna.

Heber (3,5 milijuna eura) i Domagoj Pavičić (2,25 milijuna eura), kao trenutačno najvrjedniji igrači riječkog kluba, te Dario Župarić (1,5 milijuna eura) i Simon Sluga (1 milijun eura) igrači su čije će se ponude ozbiljno razmatrati. Ukupna tržišna vrijednost spomenutih iznosi 8,25 milijuna eura. Rijekin tim inače je procijenjen na 23,3 milijuna eura.

U prijevodu, Rijeka nije pod prisilom prodaje sve četvorice. Međutim, prodajom navedenih popunila bi zacrtani proračun.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara