KORONAVIRUS U SPORTU

Novak Đoković više nema koronu

Novak Đoković više nema koronu
Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ i njegova supruga Jelena preboljeli su koronavirus, pokazuju rezultati drugih testova koje su napravili jučer i čije su rezultate upravo objavili. 

Prošlog utorka Đokovići su objavili da su prvi testovi kojima su se podvrgnuli po povratku s revijalnog turnira u Zadru pokazali da su pozitivni na covid-19.

"Novak Đoković i njegova supruga Jelena negativni su na covid-19. To su pokazali najnoviji rezultati PCR testa koji su oboje uradili u Beogradu. Novak i Jelena nisu osjećali nikakve simptome virusa, a test su uradili po prethodnom dogovoru s liječnicima. Prethodnih 10 dana, od povratka iz Zadra, Đokovići su proveli u samoizolaciji, prateći sve protokole i sigurnosne mjere u vezi s covid-19", priopćili su iz Đokovićevog stožera.

Počelo je bijegom Dimitrova u Monte Carlo i objavom koja je zaledila Zadar

Podsjećamo, revijalni turnir u Zadru, jedna od manifestacija Adria Toura, čiji je Đoković direktor, prekinut je prije finala, u nedjelju 21. lipnja, nakon što je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus. Bugarski tenisač to je napravio u Monte Carlu, nakon što je iznenada otputovao iz Zadra, gdje je boravio i igrao prethodnih dana. 

Tulume i karneval zamijenio je strah

Đoković je također odmah napustio Zadar i otišao u Beograd, gdje je s obitelji napravio testove. Njegov i suprugin bili su pozitivni, dok su testovi njihove dvoje djece bili negativni. U Zadru, koji je tih dana živio u karnevalskom raspoloženju i tulumario s Đokovićem, Ivaniševićem, Ćorićem, Donnom Vekić, najednom su nakon Dimitrovljeve objave zavladali šok, nevjerica i strah. 

Zarazili su se i Ćorić te treneri Đokovića i Dimitrova

Publika se s Višnjika, gdje se turnir održavao, razišla šutke, a umjesto tenisa i zabave, glavna tema je postala korona. Odmah se prišlo testiranjima, koja su pokazala da su pozitivni Borna Ćorić, zatim Marko Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova. Njih trojica ostala su u Zadru u strogo kontroliranim uvjetima koje su propisali epidemiolozi, uz obavezu da se pridržavaju svih dobivenih uputa. Među tenisačima koji su testirani bio je i Marin Čilić koji je dobio negativan nalaz, ali je svejedno 14 dana u samoizolaciji, koja završava u ponedjeljak. 

Plenković je bio u fizičkom kontaktu s Đokovićem, ali nije htio u izolaciju

Jedna od glavnih priča s Adria Toura bio je hrvatski premijer Andrej Plenković. On je bio u tjelesnom kontaktu s Đokovićem, ali u jeku predizborne kampanje nije želio ići u samoizolaciju.

Lijepa priča o Hrvatskoj postala je katastrofa za nju i njen turizam

Najružnija pak priča vezana za turnir je ona koja je otišla u svijet iz Zadra i Hrvatske. U danima prije nego što je na Adria Touru buknula korona te destinacije bile su slavljene kao prve na kojima se nakon pandemije koronavirusa vratio vrhunski tenis.

Međutim, nakon što su zaredali pozitivni nalazi tenisača, a posebno onaj najpoznatijeg i najboljeg tenisača svijeta, priča se potpuno okrenula. Zadar i Hrvatska najednom su u svim svjetskim medijima postali zloglasna izvorišta korone. Nije potrebno objašnjavati što je to značilo za Hrvatsku na početku turističke sezone. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara